Aloja kot gnojilo za rastline

Aloja kot gnojilo za rastline

Komentarji: Ni komentarjev

Ste vedeli, da aloja, pa naj si gre za vero ali arborescens, ni primerna za uživanje le pri ljudeh in živalih. Učinkovita je tudi za rast rastlin. Tako je, prav ste prebrali. Alojo lahko uporabljate tudi kot gnojilo. Njene učinkovine namreč na rastline delujejo podobn kot na ljudi. Kako in na kakšen način lahko vaše aloje uporabite za dognojevanje aloj, paradižnika ali okenskih rož, si poglejte v prispevku TUKAJ.

Če se sprašujete zakaj tokrat pišem o gnojenju, vam bo jasno v nadaljevanju. Smo v času, ko se aloje pričenja seliti v notranjost. Kot že veste, so mejne temperature za alojo okoli 4 stopinje C. Žal se pogosto dogaja, da prestavitev rastlino šokira in lahko zaradi tega tudi umre. Prav tako je obdobje, ki je pred nami eno najtežjih za aloje v našem podnebju, zato je dognojevanje v tem času še toliko bolj pomembno.

Svoje aloje okrepite s pomočjo gnojila iz aloj ali gnojila iz kopriv. Oba gnojila sta zelo učinkovita tudi pri drugih rastlinah.

Napitek iz aloje brez žganja

Da ne boste rekli, da so informacije tokrat namenjene samo lastnikom aloj, je tukaj nekaj tudi za tiste, ki aloje uživate kot napitek. Žganje je v receptu poznanem pod imenom patra Romana Zaga verjetno najbolj sporna sestavina. Zato vam na tem mestu ponujam dve možnosti.

Torej tisti, ki žganja v napitku ne smete ali ne želite uživati:
1. Žganja v napitek enostavno ne dodate. Uporabniki pravijo, da je tudi takšen napitek učinkovit.
2. Namesto žganja uporabite domač jabolčni kis. Več o tem najdete TUKAJ.

Sam še nisem preizkusil nobene od omenjenih dveh variant. Nekako preferiram uporabo žganja v napitku če je le možno. Zakaj? Gre za starodavni recept in žganje v njem ni po naključju. Sam žganje uporabljam tudi v napitku, ki ga uživa moja hči od dopolnjenega 16 meseca starosti dalje. Uporabo napitka pri hčeri ves čas spremljam in dokumentiram. Ugotovitve bodo med drugim objavljene tudi v moji naslednji knjigi, ki je v nastajanju.

Izkoristite sončne žarke. Pojdite ven!

Osti jarej

Matija Šega

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest