Begunci in aloe arborescens

Begunci in aloe arborescens

Komentarji: Ni komentarjev

Zdaj se boste zagotovo vprašali kaj za vraga imajo begunci skupnega z alojo arborescens. Glede na to, da gre trenutno verjetno za najbolj vročo temo, sem se odločil, da potegnem nekaj vzporednic. No pa naj na kratko pojasnim, kam ciljam.

Aloja arborescens je v naše kraje prišla s preseljevanjem. Ljudje so jo prinesli s seboj ob selitvah ali iz potovanj. To vemo, saj aloja, kot takšna v naravi sama ne preživi. Iz juga afriške celine se je uporaba in vzgoja aloe arborescens počasi širila proti severu. Do nas je prišla po poteh, kjer danes gledamo potek preseljevanja.


Preberi več o uporabi aloje v kozmetiki TUKAJ.


Na tem mestu ne bi izgubljal besed o tem ali je prav, da se begunci sprejmejo ali ne. Na to nimam vpliva in tudi moje mnenje ne bo ničesar spremenilo. Se bom pa dotaknil področja, ki ga poznam. Ljudje, ki trenutno prihajajo v Evropo iz Sirije, Iraka, Irana in okoliških držav, prihajajo z območja, kjer se je aloja arborescens uporabljala že mnogo prej, preden smo jo poznali v Evropi.

madeiran-fence-w-wild-aloe-plants-ribeira-brava

Zato si upam staviti, da so med begunci tudi ljudje, ki imajo z uporabo aloje arborescens številne izkušnje. Zagotovo bodo k nam prinesli številne nove načine uporabe rastline, nova znanja in zgodbe o tem, kako rastlino učinkovito uporabljati.


TUKAJ si na računalnik naloži BREZPLAČNO eknjigo Z alojo do zdravja!


Seveda bodo na ta “prenos znanja” vplivale tudi politične odločitve naših veljakov in le upamo lahko, da se znanje, ki prihaja k nam, ne bo izgubilo na poti.

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest