Nekaj nasvetov, da bo prehlad lažje izzvenel

Nekaj nasvetov, da bo prehlad lažje izzvenel

Komentarji: Ni komentarjev

Prehlad, najpogostejša bolezen naših časov, sicer nima hudih bolezenskih znakov, zna pa biti nadležna, predvsem traja kar dolgo časa ter se pojavlja večkrat letno. Zato, da bi mogoče lahko preprečili kakšen prehlad in si tako olajšali obdobja gripe in prehladov, sem za vas pripravila nekaj informacij in nasvetov strokovnjakov.

Za začetek bi vam najprej razložila, če morda še ne veste, zakaj zbolimo za prehladom najpogosteje ravno v zimskem času. Vzrok je predvsem v dogajanju oz. reagiranju telesa na zunanje spremembe v prostoru oz. v našem okolju. Naša dihala so na notranji strani dihalnega sistema obdana s sluzjo, z namenom, da zaščiti naše telo. Čez leto to sluz in vse vdihnjene organizme naše telo izloči z izkašljevanjem ali pa to pogoltnemo, ko pa pride hladnejši čas, se tu situacija malo spremeni. Hladnejši in bolj suh zrak v zimskem času namreč povzroči, da se sluznica in sluz odebelita oz. zgostita, vzrok za to pa je manjša vlažnost v zraku. Zaradi te spremembe se vdihnjeni organizmi na nek način ujamejo v dihalnih poteh in s tem lahko povzročijo nastanek prehlada.

Najpogosteje za prehladom zbolijo otroci, takoj za njimi so ženske med 20im in 30im letom, od štirikrat do sedemkrat na leto. Morda je vzrok za to v tem, da se ravno te ženske največ ukvarjajo z otroci. Starejši kot smo, redkeje zbolimo za prehladom .Osebe pri 60. letu starosti recimo zbolijo za prehladom v povprečju enkrat letno. Trajanje bolezenskih znakov je običajno okoli 14 dni, se pa pogosto dogaja, da bolezen izzveni tudi v enem tednu.

V strokovni literaturi sem poiskala, kako je z zdravljenjem prehlada. Zdravila za to bolezen ni. Potrebno jo je lajšati in odpravljati njene bolezenske znake. Kot preventiva je seveda pomembno zdravo življenje, da jeste sadje in zelenjavo, imate redno primerno telesno aktivnost ter da zračite zaprte prostore.

Ko pa se prehlad že pojavi, strokovnjaki svetujejo, da si privoščite počitek, priporočljivo je vsaj od sedem in do devet ur spanja na noč. Poleg tega tudi v času bolezni uživajte zadostno količino vitaminov. Najpomembnejši je vitamin C, le-ta ščiti naše telo pred škodljivimi zunanjimi vplivi in pomaga pri obnovi celic. Zdravstvena stroka priporoča tudi uživanje hrane, ki vsebuje veliko cinka. Ob tem strokovnjaki še opozarjajo, da je potrebno hrano, ki vsebuje cink zaužiti čim prej, ko se pokažejo prvi znaki prehlada, da bo njegov učinek deloval. V nasprotnem primeru bo imel manjši učinek na bolezen.

Tako vam v primeru, če želite poskrbeti, da ne bi zboleli za prehladom ali da bi radi lajšali njegove simptome, priporočam uživanje napitka iz aloje arborescens, kateri vsebuje tudi druge naravne stvari, ki pripomorejo k dvigovanju odpornosti in pomagajo telesu, da se hitreje bojuje z virusi.

Morda bo tudi vam zanimiva informacija, ki sem jo zasledila v strokovni literaturi. Nekateri strokovnjaki namreč navajajo, da zdravila, katera naj bi delovala proti prehladu dejansko le prikrivajo simptome te bolezni, kar pa za naša telesa ni dobro. Simptomi, ki nastanejo ob pojavu bolezni, vročina, boleče grlo,… nastanejo ravno zato, ker se telo tako bojuje z virusom. Tako naj bi bilo za naše telo bolje, da telesu damo to, kar mu bo pomagalo, da se bo boril z virusom. Nekaj takega, kot je zgoraj omenjeni napitek. Je popolnoma naraven, vsebuje le gel aloe arborescens, med in domače žganje, torej vse sestavine, ki pomagajo izboljševati zdravje, katerega pa si lahko tudi sami izdelate doma po receptu patra Romana Zaga.

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest