Izpopolnjeno razmnoževanje aloj

Izpopolnjeno razmnoževanje aloj

Komentarji: Ni komentarjev

Prispevek je namenjen predvsem tistim, ki že razmnožujejo aloje in bi mogoče želeli, da se iz njih ukorenini še kakšna več. Postopek je še nekoliko bolj dodelan kot tisti o katerem sem pred časom že pisal TUKAJ. Če se ne spominjate omenjenega prispevka, ga predhodno preberite za lažje razumevanje načina razmnoževanja, ki ga bom predstavil v nadaljevanju.

Princip je podoben, kot je bil že predstavljen zgolj z nekaj razlikami ali če lahko rečem izpopolnitvijo oziroma z dodatki. Ostajamo pri razmnoževanju s poganjki, saj je to najhitrejši način ustvarjanja novih aloj. Tudi v tem primeru poganjke dobro osušimo in spodnji del stebla napudramo z ogljenim prahom.

Za vsaditev pripravimo rahlo navlažen pesek, ki ga z roko dobro utrdimo v posodo. Potrebujemo le okoli 3 cm dobro zbitega peska v posodi. Da se poganjek aloje arborescens dobro osuši je v tem primeru dovolj že kakšen dan. Nato pa ga potisnemo v posodo s peskom za kakšen cm globoko. Poganjkov tako ne zalivamo, ne pokrivamo in tudi ne škropimo. Se pa izogibamo, da bi poganjke že v tej fazi izpostavljali neki močni sončni svetlobi.

rastlina aloe arborescens

Ko takšen poganjek požene koreninice, ga lahko prvič zalijemo. To se lahko zgodi že po enem tednu, vsekakor se bo to zgodilo v roku meseca dni. Ko ima poganjek dovolj korenin (4-6 mesecev), ga lahko presadimo v posodo, kjer ga bomo vzgajali tudi naprej.

Vse ostalo, česar na tem mestu nisem omenjal, ostaja enako kot v prispevku o presajanju, ki sem ga zapisal že pred časom in ga najdete TUKAJ. Gre namreč le za dopolnitev že znanega načina razmnoževanja aloje arborescens.

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest