aloe-vera-262725_1280

Pri imenu te rastlini gre za nekaj zmede, saj so jo različni botaniki poimenovali različno. Nekako se najpogosteje uporabljata imeni aloe barbadensis, po Millerju. Zato je pri celotnem imenu tudi Miller. Ker je rastlino raziskoval na otoku Barbados od tod ime barbadensis. Linne jo je poimenoval aloe vera in tukaj nastopi težava, saj je Miller s tem imenom poimenoval drugo vrsto aloje.

Gre za najbolj razširjeno in če želite skomercializirano alojo. Uporablja se praktično pri vseh izdelkih za nego kože, čistilih, pijačah ipd. Nekako se je najbolj uveljavilo ime aloe vera, pogosto pa to isto rastlino imenujemo samo aloja.

Aloe vera raste v obliki grma in ima precej velike, temno zelene liste, ki segajo v dolžino med 60 in 90 cm pri odraslih alojah. V širino merijo med 8 in 12 cm. Ravno zaradi velikosti listov in njene dokaj hitre rasti se je aloe vera precej dobro uveljavila v svetu kozmetike, pri negi telesa in pri izdelkih za zdravljenje.

Tudi v tem primeru listi rastejo v obliki rozete in po obliki spominja na kaktus. V zrela leta rastlina vstopi pri štirih letih, medtem ko je njena življenjska doba okoli 12 let.

Poglej ostale aloje z zdravilnimi učinkovinami

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka, broširana

Prodanih že okoli 2.500 izvodov!

Cena: 20 EUR + strošek poštnine

Kupim knjigo ZAMOLČANA SKRIVNOST ALOJE ARBORESCENS!