Raziskava: Kemoterapija je v kombinaciji z aloe arborescens uspešnejša

Raziskava: Kemoterapija je v kombinaciji z aloe arborescens uspešnejša

Komentarji: 2 komentarja

V nadaljevanju objavljam kratek povzetek verjetno ene prvih raziskav aloe arborescens. Sicer raziskava ni narejena na nivoju kot bi si nekateri mogoče želeli (v njej je sodelovalo 240 pacientov), vendar moram reči, da gre za spodbuden začetek. Nekje je potrebno začeti in sedaj gremo lahko le še “po stopnicah navzgor”. Rezultati omenjene raziskave aloe arborescens le še dodatno potrjujejo mnoge zgodbe ljudi, ki so aloe arborescens uporabljali za zdravljenje različnih rakavih obolenj.

Raziskava je bila izvedena v sosednji Italiji na Oddelku za onkološko radioterapijo in Oddelku za kirurgijo v bolnišnici San Gerardo v Milanu. V sodelovanju s Fundacijo Aloe iz Isernie in patrom Romanom Zagom ter I.N.R.C.A. Laboratoriji za analize, Lecco, Italija. Klinični odziv in toksičnosti so bile ocenjene po merilih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO).

bolnica-san-gerardo
Bolnica San Gerardo, Italija

V raziskavo je bilo vključenih 240 bolnikov z različnimi vrstami rakavih obolenj. 121 bolnikov se je zdravilo zgolj s kemoterapijo (CT), 119 bolnikov pa je poleg kemoterapije (CT) uživala še napitek iz aloe arborescens.

Raziskava oziroma opazovanje bolnikov je trajalo tri leta od začetka zdravljenja. Povprečna starost opazovanih pacientov je bila 64 let (vsi so bili znotraj starosti 58 – 79 let).

Opazovani pacienti so imeli metastaze na naslednjih mestih:

 • Mehko tkivo: CT 7 pacientov, CT + aloja 6 pacientov
 • Kosti: CT 20 pacientov, CT + aloja 16 pacientov
 • Pljuča: CT 26 pacientov, CT + aloja 25 pacientov
 • Jetra: CT 37 pacientov, CT + aloja 35 pacientov
 • Jetra + pljuča: CT 24 pacientov, CT + aloja 25 pacientov
 • Jetra + peritonej: CT 7 pacientov, CT + aloja 12 pacientov

Pacienti, ki so poleg CT oralno uživali tudi pripravek iz aloe arborescens in medu, so to počeli 3x dnevno po 10ml (to je približno enako eni jušni žlici). Pacienti so tako pripravek uživali vzporedno s kemoterapijo.

Če posplošimo in ne navajam suhoparnih podatkov, lahko rečemo, da je bil odstotek uspešnosti precej v korist pacientom, ki so poleg CT uživali še alojo. In sicer samo s CT je bilo uspešnih 19% pacientov, CT + aloja pa 34% pacientov. S tega vidika je bila CT v kombinaciji z alojo kar 45% bolj uspešnejša kot samo CT. Prav tako je očitna razlika pri doseženem nadzoru bolezni. V tem primeru so pacienti zgolj s CT zabeležili 50% uspeh, medtem ko CT + aloja kar 67% uspeh. V tem primeru je CT v kombinaciji z alojo torej uspešnejša za 25%.

I.N.R.C.A. Laboratoriji za analize

Pacianti, ki so poleg CT uživali še alojo, so znatno bolje prenašali kemoterapijo. Astenija in/ali utrujenost je bila pri teh pacientih skoraj za polovico nižja.

Prav tako je iz raziskave razvidno, da je odstotek preživetja do treh let (kolikor je trajala raziskava) pri bolnikih, ki so se sočasno zdravili s CT in alojo znatno višji, kot v skupini, ki se je zdravila le s CT.

Raziskava je pokazala, da aloja ne le vpliva, temveč tudi izboljšuje učinkovitost kemoterapije.

Kljub dobrim rezultatom bodo za njihovo potrditev potrebne še dvojne slepe randomizirane študije. Vendar se bomo verjetno vsi strinjali, da gre za odločilen korak naprej k temu, da bo aloe arborescens enkrat priznana tudi s strani znanosti.

*Podrobnejši povzetek raziskave je objavljen v knjigi patra Romana Zaga, Raka lahko ozdravimo.

**Dopisano kasneje: kolikor mi je znano, so raziskave aloje arborescens ustavljene. Kako, če sploh, se bodo razvijale zadeve naprej, bo povedal čas. Očitno pa je, da gre uspeh aloje nekomu v nos. Nekomu, ki ima moč, da lahko raziskave blokira…

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka, broširana

Prodanih že okoli 2.500 izvodov!

Cena: 20 EUR + strošek poštnine

Kupim knjigo ZAMOLČANA SKRIVNOST ALOJE ARBORESCENS!

Deli naprej ...

2 Responses

 1. Sonja
  | Odgovori

  SPOŠTOVANI
  Mene pa zanima kakšno izkušnjo imate z alojinimi izdelkih pri premagovanju raka na limfnih žlezah.Hvala za info in

  LP

  • Fruktus
   | Odgovori

   Zdravo, uporabniki so mi v omenjenem primeru posredovali samo izkušnje, kjer so alojo uživali poleg zdravljenja s sodobno medicino in naj bi jim aloja precej zmanjšala obseg stranskih učinkov in olajšala zdravljenje. Kolikor se spomnim primerov, so bili več ali manj vsi uspešni. Toliko na prvo žogo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest