“Čudežna” rastlina aloe arborescens

“Čudežna” rastlina aloe arborescens

Komentarji: Ni komentarjev

Na številnih primerih se je izkazalo, da lahko aloe arborescens pomaga pri zdravljenju različnih vrst raka. Živ dokaz je vsekakor moja babi, ki je premagala hodgkin limfom. Dedi je s pomočjo aloje arborescens ozdravil sivo mreno. Mnogi smo se s pomočjo aloe arborescens znebili prhljaja, zmanjšali telesno težo, okrepili imunski sistem in ozdravili težave s kožo. Verjetno se sprašujete, zakaj je tako malo znanih informacij o rastlini, ki ima takšno čudežno moč. Tudi sam sem se čudil, zakaj aloe arborescens ni bolj poznana, ko je moja babi z njeno pomočjo premagala raka.

POGLEJ ZGODBE IN IZKUŠNJE UPORABNIKOV

To me je spodbudilo, da sem se lotil obširnejše študije rastline in pripravka po receptu brazilskega patra Romana Zaga. Rezultat te moje študije je med drugim tudi spletna stran o aloe arborescens, ki jo trenutno berete. Prepričan sem, da je to rastlina, ki bi jo morala imeti doma vsaka družina. S tem namenom sem tudi postavil spletno stran s pomočjo katere želim razširiti spoznanja o tej čudoviti rastlini.

Naj za uvod v sliki predstavim kako je videti rastlina aloe arborescens. Sam jih imam doma kar nekaj in jih že precej časa s pridom izkoriščam. Aloje na spodnjih slikah so stare malo manj kot 6 let.

aloe arborescens

Vzgoja rastline aloe arborescens je precej enostavna. Kupimo jo lahko v večini vrtnarij po Sloveniji, vendar moramo biti pozorni, da je v primeru, da jo želimo uživati, vzgojena na kar se da naraven način.

Vrtnarij, ki vam lahko ponudijo aloe arborescens za takojšnje uživanje, je pri nas malo. Zato vam svetujem, da ste ob nakupu rastline za uživanje zelo previdni.

Kupim RASTLINO ALOE ARBORESCENS!

Rastline, ki jih lahko kupite preko moje spletne strani, so vzgojene na Vrtnariji Ruzzier-Černe v Sečovljah, Parecag 115 A. Če jih boste osebno obiskali jim sporočite, da ste za njih slišali na moji spletni strani (Fruktus ali Matija Šega) in dali vam bodo 5 % popusta za nakup aloe arborescens.

Kje aloe arborescens uspeva

aloja arborescens

Aloe arborescens je rastlina, ki pri nas ne more uspevati na prostem. Vsekakor pa naj bo aloja, ki jo imamo doma, čez leto zunaj. V hladnejših mesecih pa jo prestavimo v stanovanje, garažo ali stopnišče. Privadila se bo na sobno temperaturo, čeprav to ni ravno njeno najboljše okolje. Če imamo možnost, jo pozimi držimo v prostorih s temperaturo med 5 in 10 stopinjami Celzija. Mogoče v garaži. Pozorni moramo biti na to, da ima dovolj svetlobe, saj je ta nujno potrebna za njeno rast. Nekateri menijo, da so okenske police najbolj primerne za aloje. Vendar sam nisem takšnega mnenja. Nisem namreč še videl okenske police, kjer bi lahko stala rastlina velikosti, kot je aloe arborescens. Nekaj let stara rastlina v višino meri okoli 80 centimetrov, podoben pa je tudi obseg njenih listov. Za nekaj let staro rastlino torej potrebujemo malce več prostora, kot je okenska polica.

Ko se temperatura spusti proti 0 stopinj in se pričakujejo še nižje temperature, je alojo priporočljivo premakniti v prostor. Tam jo imamo tako dolgo, da se temperature zunaj ponovno začnejo dvigati in da seveda ni več možnosti, da bi temperature ponovno padle na 0 ali manj stopinj Celzija. Poskrbimo torej, da naša aloja ne bo zunaj, ko bo temperatura 5 stopinj Celzija ali manj.

Kupim RASTLINO ALOE ARBORESCENS!

Aloe arborescens

Med letom, ko jo imamo na prostem, moramo poskrbeti, da je na sončni legi, vendar NE na direktnem soncu. Čeprav bi tudi na direktnem soncu precej dobro uspevala, je običajno tako ne držimo, saj se začnejo sušiti spodnji listi. Kar sicer rastlini nič ne škodi. Vendar če želimo uživati liste aloe arborescens, s tem po nepotrebnem uničujemo liste, ki bi jih lahko koristno uporabili.

Če bodo pogoji za rast dobri, aloe arborescens v socvetju cveti enkrat letno. Tako bomo lahko nekje v februarju opazovali njeno oranžno-rdeče cvetje. Pri cvetenju je treba poudariti, da nanj precej vplivajo pogoji, v katerih biva aloe arborescens. V primeru, da imamo rastlino v stanovanju, torej v toplejšem prostoru, se zna zgoditi, da bo cvetela prej. Prav tako lahko cvetenje traja krajši čas in tudi cvet je bolj rumenkaste barve.

V hladnejšem prostoru s temperaturo med 5 in 10 stopinjami Celzija (seveda ob primerni vlagi in svetlobi), se bo cvet razvil v vsej svoji lepoti. Živo rdeče-oranžna barva bo lahko vaš prostor popestrila tudi za več kot mesec dni.

Zalivanje in vzgoja aloe arborescens

Kot sem že omenil, ne gre za zahtevno rastlino in tudi z zalivanjem ni večjih težav. Je pa priporočljivo, da za zalivanje uporabljamo čisto deževnico. Vodi iz vodovoda se poskušajmo izogniti, ker vsebuje klor. Alternativa je lahko tudi živa voda, ki jo občasno uporabljam tudi sam. Klikni TUKAJ za več informacij o živi vodi. V letnem obdobju, ko aloja raste, potrebuje nekoliko več vode. Takrat jo zalivamo nekje enkrat tedensko. Če je vreme hladnejše in deževno ali da je v zraku veliko vlage, jo zalivamo še redkeje.

Jeseni jo postopoma vse manj zalivamo in kot sem že omenil, še preden temperature padejo pod 0 stopinj, odmaknemo v notranjost. Ker rastlina pozimi miruje, je praktično skoraj ne zalivamo. Nekje enkrat na dva meseca je dovolj, saj praktično ne potrebuje vode.

Nimaš kje hraniti rastline! Priskrbi si paket slovenskih sestavin!

Prekomerno zalivanje

Kot ste lahko že razbrali, aloe arborescens za zalivanje potrebuje zelo malo vode. Zato se izogibajte prekomernemu zalivanju! Raje jo zalite redkeje kot prepogosto. Ko se bodo listi obrnili proti vrhu in ne bodo več enakomerno razporejeni na stran, je to znak, da alojo zalivate preveč. Naslednji korak je gnitje korenin, kar pa dokončno uniči alojo. Korenine prav tako zgnijejo, če aloja stoji v vodi, zato se temu vsekakor izogibajmo.

aloja

Gnojenje Aloe Arborescens

Med samo rastjo je običajno ne dognojujemo. Če pa že, vsekakor uporabimo biološka gnojila in naravne preparate. Blagodejno na rast aloe arborescens vpliva pripravek iz kopriv. Najboljša varianta je, da zemljo pognojimo pri presajanju v večji lonec. Za to so primerna biološka gnojila ali domač kurji gnoj.

Zemlja v kateri rastlina najbolje uspeva

Najboljša je kar zemlja iz vašega vrta z dodatki biološkega gnojila ali domačega kurjega gnoja. Če nimamo možnosti za vsaditev v zemljo z vrta, lahko uporabimo tudi komercialno prst za rože. Pri izbiri prsti bodimo previdni, da gre za substrat na šotni osnovi.

Presajanje aloe arborescens

Nekje na vsaki dve leti aloja potrebuje večji lonec. Starejša kot je rastlina, večji lonec je potreben, saj aloja sčasoma razvije precej močan koreninski sistem, ki potrebuje vedno več prostora. 20 centimetrski premer lonca zadošča za rastlino starosti nekje do treh let. Kasneje jo je dobro presaditi v nekoliko večjo posodo s premerom okoli 30 centimetrov.

ZA VEČ INFORMACIJ O ALOJI SI PRENESI BREZPLAČNO E-KNJIGO

Aloe arborescens najprej odstranimo iz lonca in otresemo ostalo zemljo, ki se drži korenin. Če vidimo suhe ali nagnite korenine, jih z roko na lahko potrgamo stran. En dan pustimo alojo ležati v senci, nato pa jo zasadimo v mešanico vrtne zemlje in biološkega gnoja. Kakšnih 5 dni alojo pustimo v senci in jo po petih dneh malce zalijemo.

Bolezni aloje arborescens

Če se bodo na rastlini pojavili tripsi, uši ali rdeči pajki, je to znak neustrezne vzgoje. Torej rastlinam nekaj ne ustreza in bo treba nekaj spremeniti. Te škodljivce ročno odstranimo, vendar če ne bomo odpravili vzroka, se bodo ti vedno znova pojavljali. V letnem času pa lahko rastlino napadejo gosenice ali polži. Vendar ji njihova prisotnost ne škodi kaj dosti. Ostalih bolezni ali škodljivcev pa aloe arborescens nima.

Razmnoževanje rastline

aloeSemena se običajno v vrtnarijah in trgovinah pri nas ne dobijo. Se pa aloe arborescens lahko razmnožuje s sadikami. Dve do tri leta stara aloja že ima manjše “vejice”, ki lahko rastejo iz samega stebla rastline ali celo iz korenin. To je videti tako, kot bi iz zemlje pognala nova aloja. Te poganjke lahko spomladi odstranimo in presadimo v manjše lončke. Če bodo pogoji dobri, bo večina poganjkov pognala korenine in dobili boste novo rastlino. Na sliki zgoraj lahko razločno vidite manjše poganjke aloje, kako poganjajo iz lonca in že čakajo, da jih presadim, da bodo pognali svoje korenine. Poganjki s slike so stari že okoli leto in pol.

Če bi želeli o rastlini izvedeti več, si preberite tudi prispevek o zdravilni aloji.

Bi rad imel svojo sadiko aloe arborescens?

Zdaj imate osnovna znanja o aloe arborescens in veste, kako poteka njena vzgoja. Imate sploh še kakšen razlog, da te čudovite rastline ne bi imeli doma? Za nakup aloe arborescens izpolnite spodnji obrazec ali mi pišite na mail: info@fruktus.si. V zelo kratkem času jo boste prejeli domov kar po pošti.

Kupim RASTLINO ALOE ARBORESCENS!

Nimate možnosti hrambe in vzgoje rastline? Poglejte si druge možnosti!

PAKET SESTAVIN ZA NAPITEK
VNAPREJ PRIPRAVLJEN NAPITEK IZ ALOJE IN MEDU

Najcenejši naravni dodatek!

V nadaljevanju vam bom v številkah prikazal, da gre resnično za najcenejši naravni prehranski dodatek, ki poleg odličnega vpliva na vaše telo in imunski sistem, tudi zdravi različne vrste raka. Dokazal vam bom, kako poceni je aloe arborescens iz ponudbe na spletni strani.

Nad 5 let stara rastlina vas bo stala 32 EUR. Če temu prištejemo še poštnino to pomeni okoli 43 EUR (poštnina je odvisna od teže rastline in se malenkostno lahko razlikuje od aloje do aloje). Po mojih izkušnjah takšna aloe arborescens zadošča za pripravo štirih pripravkov po receptu patra Romana Zaga. Za štiri pripravke bomo potrebovali še dva kozarca medu, kar znese dodatnih 16 EUR. Za vse štiri pripravke bomo potrebovali tudi nekaj žlic domačega žganja. Vendar ker je količina tako majhna, je pri izračunu niti ne bom upošteval.

Sestavine za štiri pripravke po receptu patra Romana nas torej skupaj stanejo 59 EUR. Če predpostavimo, da imamo kozarec pripravka skupaj s prekinitvijo vred za en mesec, to pomeni, da nam ena rastlina zadošča kar za štiri mesece. Če torej znesek razdelimo na štiri mesece, nas naravni prehranski dodatek iz aloe arborescens stane natančno 14,75 EUR.

p.s.: Ampak to še niti ni vse! Še vedno smo ohranili rastlino z nekaj listi, ki jih lahko uživamo poleg pripravka. Sam jih uporabljam v primeru pekoče zgage, ko del lista odrežem in ga kar samega pojem. Prav tako lahko gel iz listov uporabite za mazanje izpuščajev na koži, za celjenje ran, opeklin in še mnogo več.

p.p.s.: In spet to še vedno ni vse! Rastlino aloe arborescens smo kljub izdelavi pripravka pustili pri življenju. Poleg tega, da bo rastlina, rasla naprej, bo pognala tudi manjše poganjke, ki se spomladi lahko presadijo in dobite več novih rastlin. In za to vam ni treba plačati nič. Vse to je še vedno v ceni, ki ste jo že zdavnaj dobili povrnjeno nazaj. Pa povejte, ali to resnično ni najcenejši naravni prehranski dodatek?

5 % POPUST ob obisku vrtnarije!
Obiščite Vrtnarstvo Ruzzier-Černe v Sečovljah, Parecag 115 A in povejte, da ste za aloje izvedeli na moji spletni strani (omenite mene Matija Šega ali podjetje Fruktus) in vam bodo pri nakupu rastlin aloe arborescens upoštevali 5% popusta.


Prikaži večji zemljevid

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka, broširana

Prodanih že okoli 2.500 izvodov!

Cena: 20 EUR + strošek poštnine

Kupim knjigo ZAMOLČANA SKRIVNOST ALOJE ARBORESCENS!

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest