Shranjevanje gela aloe vera in arborescens

Shranjevanje gela aloe vera in arborescens

Komentarji: Ni komentarjev

Čeprav je aloe vera precej bolj poznana kot aloe arborescens, se še vedno vse premalo ljudi zaveda njenih pravih prednosti. Tukaj nimam v mislih izdelkov kjer je aloe vera uporabljena. Ampak ciljam na rastlino aloe vera, ki jo lahko vsak enostavno vzgaja kar doma. Aloe vera sicer nima toliko učinkovin proti raku kot aloe arobrescens, a ima mnoge druge prednosti. Naj jih naštejem le nekaj:

  • Raste mnogo hitreje kot aloe arborescens.
  • Njeni listi so večji in bolj mesnati. Zato iz njih enostavno pridobimo večje količine zdravilnega gela.
  • Učinkovita je pri urezninah in opeklinah.
  • Blaži pike insektov.
  • Zmanjšuje oziroma preprečuje vnetja.
  • Vlaži in obnavlja kožo.
  • Ureja prebavo in čisti črevesje.

Kar pa je pri aloe vera najpomembneje je dejstvo, da gre za naravno rastlino brez kakršnih koli kemijskih dodatkov in drugih dodatkov, ki se jim pri izdelkih kupljenih v trgovinah praktično ne moremo izognit.

Gel aloe vera lahko uporabljamo tako za zunanjo, kot tudi notranje. Vendar si verjetno ne predstavljate jutra, ko se vam že tako mudi v službo, da bi še obirali liste iz aloje in iz nje iztiskali gel. Zato vam v naslednjih vrsticah predstavljam način, kako lahko shranite gel aloe vera in ga potem konzumirate po žličkah, se znjim mažete po koži, obrazu, poškodbah, opeklinah…

POGLEJ ZGODBE IN IZKUŠNJE UPORABNIKOV

Proces nabiranja listov

Ker so listi aloe vera močni, predlagam enostavno odstranjevanje z nožem. Tako kot pri aloe arborescens, tudi tukaj začnemo obirati najnižje rastoče liste. List odrežete in ga pokončno (malo nagnjeno) postavite v posodo. Odrezani del naj bo spodaj, tako da lahko sok prosto izteka iz lista. naberite toliko listov, kolikor jih potrebujete.

Sam svetujem, da raje nabirate pogosteje in manj, kot da bi nabirali redko in si takrat delali veliko zalogo gela. Vsekakor je sveže pridelan gel bolj učinkovit. Liste v skledi, v nekoliko bolj pokončnem položaju pustite nekeje 10 minut, tako da iz njih izteče sok.

Proces izbiranja gela

Pripravite si večjo rezalno desko, oster nož in žlico ali nož za mazanje. Iz posode vzemite prvi list in ga položite ravno na desko. Z ostrim nožem odrežite obe strani lista. Od zgoraj navzdol po obeh straneh lista z nožem odstranite trnje. Sedaj pa celoten list po dolžini prepolovite, tako da pridete do gela aloje. Sedaj lahko gel z obeh polovic lista enostavno postrgate z žlico ali kuhinjskim nožom za mazanje.

Shranjevanje gela aloe vera

Sedaj ko ste gel postrgali, je najbolje, da se ga shrani v stekleno posodo. Lahko kar v kozarec ali kozarček za vlaganje. Da bi se kar najbolje ohranilo zdravilne učinkovine gela aloe vera, svetujem temen kozarec, ali da kozarec ovijete v alu folijo. Tako prepolovite in odstranite gel iz vseh listov, ki ste jih nabrali. Gel shranite v temen ali zatemnjen kozarec in ga dobro zaprite. Kozarec ali posodo v katero ste shranili gel hranite v hladilniku.

ZA VEČ INFORMACIJ O ALOJI SI PRENESI BREZPLAČNO E-KNJIGO

Dodatki

Če boste gel uporabili v nekaj dneh, ni potrebno ničesar dodajati. Če pa bi želeli njegovo trajanje nekoliko podaljšati, lahko v gel dodate kakšno kapljico vitamina E in malo citronske kisline v prahu. Na ta način se prepreči razbarvanje gela in le-ta traja dlje. Uporabnikom vedno svetujem, da si na ta način pripravljajo manj gela, toliko kot ga lahko v kratkem obdobju porabijo. Kasneje si raje ponovno naredite nov kozarec gela.

Uporaba gela

Tako pripravljen gel lahko sedaj uporabljate za dodajanje prehrani. Recimo zjutraj pri zajtrku dodate žlico gela v jogurt, kosmiče…

Lahko uživate samega. Lahko si izdelate sadni sok in vanj dodate gel aloje. Iztisnete pomarančo in dodate gel… Ali ga uporabljate pri odpravljanju težav s kožo. Z njim mažete opekline, poškodbe, pike insektov… Z gelom si lahko celo umivate glavo. uporabite ga namesto šampona.

Skratka načinov uporabe je mnogo. Samo od vas pa je odvisno na kakšen način in kako pogosto boste gel uporabljali.

Želim vam obilo zdravja in uspešno uporabo gela aloe vera.

SESTAVINE ZA NAPITEK V PAKETU ZAČETNIK

Kaj pa aloe arborescens?

Kot lahko vidite iz prispevka, sem opisal sistem pridobivanja gela iz rastline aloe vera. Za aloe arborescens sicer velja precej podobno, le da se običajno v tem primeru tega ne poslužujemo. Listi aloje arborescens namreč vsebujejo mnogo manj gela kot pri aloe veri. Prav tako pri aloji arborescens običajno uporabljamo celotne liste, ne le gela kot pri aloe vera. Če boste kljub temu želeli pridobiti gel iz aloje arborescens, se lahko poslužujete opisanega postopka. Rastlino aloe arborescens pa lahko dobite TUKAJ.

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka, broširana

Prodanih že okoli 2.500 izvodov!

Cena: 20 EUR + strošek poštnine

Kupim knjigo ZAMOLČANA SKRIVNOST ALOJE ARBORESCENS!

 

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest