Rastlina Aloe Vera oz. Aloe Barbadensis

Rastlina Aloe Vera oz. Aloe Barbadensis

Komentarji: Ni komentarjev

Naj omenim le nekaj bolj poznanih težav, ki jih aloe vera lahko odpravi.

 • Blaži opekline in pospešuje njihovo celjenje.
 • Krepi oslabljen imunski sistem.
 • Pospešuje celjenje ran.
 • Vlaži suho in poškodovano kožo.
 • Naj bi celo upočasnjevala staranje kože, saj spodbuja tvorbo kolagena, ki kožo ohranja bolj prožno.

Zato niti ni skrivnost, da se aloe vera tako masovno uporablja v kozmetiki in tudi zdravstvu. S tem sicer ni nič narobe, a zakaj bi odštevali na stotine eurov za nekaj, kar lahko raste v vašem stanovanju in enostavno “odtrgate”, ko potrebujete? Da, prav ste prebrali. Rastlino iz katere se prideluje drage kreme za zdravljenje kože in mnogih drugih težav lahko ima vsak doma.

In ne le to, tudi cena je ugodna. Če boste aloe vero naročili preko te spletne strani, vam ni potrebno nikamor. Aloe vera bo enostavno poslana na vaš dom. Da, prav ste prebrali. 3 leta stara aloe vera za samo 17 EUR + poštnina, je lahko že jutri pri vas doma.

Pomembno: Aloe vera NI aloe arborescens. Veliko ljudi namreč ne pozna razlike, saj je aloe arborescens mnogo manj poznana širši javnosti kot njena “sestra” aloe vera. Če vas torej zanima napitek s katerim so mnogi celo ozdravili raka, po receptu patra Romana Zaga, iščete aloe arborescens in si o njej več poglejte TUKAJ. Aloe arborescens lahko naročite TUKAJ.

Kako se aloe vera uporablja?

Najpogostejša uporaba rastline aloe vera je na koži. Gel oziroma sok aloe vera enostavno iztisnemo iz lista. No, običajno ne gre tako enostavno in je za to potreben nož. List namreč obrežemo tako, da z njega odstranimo vrhnji sloj in uporabimo le notranji gelo ozirma sok aloe vera. V vrhnjem sloju lista se namreč zadržuje aloin gel, ki pospešuje prebavo in se ga odsvetuje uživati. Iz njega namreč izdelujejo najmočnejše naravno odvajalo.

Kako shranjevati gel aloe vera, si poglejte TUKAJ.

Z gelom aloe vera se potem enostavno namažemo po koži ali poškodovanem mestu. Uporaba gela aloe vera je priporočljiva predvsem pri:

 • opeklinah,
 • pikih insektov,
 • aknah,
 • ozeblinah,
 • glivičnih vnetjih in
 • drugih poškodbah na koži.

Priporočljivo je mazanje večkrat dnevno, da dosežemo željeni učinek.

Prav tako se gel aloe vera lahko uporablja notranje. V primeru želodčnih težav, težav s črevesjem, jetri, ledvicami, pri problemih sečil… Gel aloe vere damo v usta in pojemo. Kar je bolj enostavno napisati kot povedati, boste rekli. Ampak ne skrbite. Tudi meni so govorili, da je gel aloe vera zelo grenak. In ne boste verjeli, res je. Ampak ko ga boste nekajkrat pojedli, se boste na okus navadili in ga boste brez težav lahko redno uživali.

Najboljše o aloe vera rastlini pa sem pripravil za konec. Kot sedaj že veste, lahko rastlina uspeva tudi pri vas doma in si jo preko zgornjega obrazca lahko naročite za samo 17 EUR. Kaj to pomeni? To pomeni, da boste imeli vedno svež gel aloje vera na dosegu roke. Kar pa za kreme in razne vnaprej pripravljene zvarke iz aloje vera ne moremo trditi. Za svež gel pa velja, da vsebuje mnogo več zdravilnih učinkovin. Torej ne vidim razloga, zakaj tudi vi ne bi doma imeli vsaj ene rastline aloe vera.

Če bi želeli dodatne informacije, mi lahko pišete na mail info@fruktus.si.

ZAUPAJ NAM SVOJO IZKUŠNJO Z ALOE
VEČ ZGODB IN IZKUŠENJ UPORABNIKOV

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka, broširana

Prodanih že okoli 2.500 izvodov!

Cena: 20 EUR + strošek poštnine

Kupim knjigo ZAMOLČANA SKRIVNOST ALOJE ARBORESCENS!

 

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest