Zakaj je pomembno poznati razlike med aloe arborescens in aloe vera

Zakaj je pomembno poznati razlike med aloe arborescens in aloe vera

Komentarji: Ni komentarjev

Tudi vi niste povsem prepričani, o kateri aloji teče beseda? Ker opažam, da še vedno veliko ljudi ne loči aloe vera in aloe arborescens, sem v nadaljevanju predstavil pomembnejše razlike. Zavedati se moramo, da aloe arborescens NI aloe vera, niti obratno. Gre za dve popolnoma svoji rastlini. Ne le, da se kar precej razlikujeta po videzu, imata tudi precej razlik, ki jih je dobro poznati. Na ta način bomo lahko izbrali pravo rastlino za morebitne težave, ki jih imamo. V nadaljevanju lahko vidite, kako zgleda aloe vera in tudi, kako je videti aloe arborescens. Predstavil pa sem tudi druge razlike, ki jih je dobro poznati.

Najpomembnejša razlika med rastlinama je naslednja:

Dokazal in potrdil jo je italijanski botanik in zeliščar dr. Aldo Facetti. Aloe vera vsebuje 40 % poglavitne učinkovine proti raku, aloe arborescens pa kar 70 %. V primeru težjih obolenj, kot je rak, se torej poskušajmo držati teh znanstvenih dognanj in za boljše rezultate uporabljajmo aloe arborescens.

Podatki o aloe vera:

Aloe vera

V primerjavi z aloe arborescens, aloe vera raste hitreje, ima večje in bolj mesnate liste, raste brez stebla, uporabljamo samo gel iz notranjosti lista, pri vzgoji je za odtenek bolj zahtevna, zahteva tudi več pozornosti pri razmnoževanju s poganjki, zalivamo jo še za odtenek manj.

Pogosta uporaba gela iz listov: pri urezninah, poškodbah in ranah na koži, saj rane izredno hitro celi, pri suhi koži, opeklinah, pikih žuželk… Primerna je torej predvsem za zunanjo uporabo. Več o uporabi aloe vera si preberite TUKAJ.

Uporaba na številnih področjih: kozmetika, v hrani, pijači, kot prehranski dodatek, kreme, čistila, izdelki…

Čeprav je aloe vera manj učinkovita in ima manj zdravilnih lastnosti kot arborescens, je vera bolj poznana. Zahvala gre predvsem njeni hitrejši rasti, saj to multinacionalkam omogoča ustvarjanje zaslužka. Rastlina NI primerna za izdelavo pripravka po receptu Romana Zaga. Nikakor vere ne smemo zanemariti, saj je odlična pri odpravljanju različnih težav s kožo. Zgolj z nanašanjem gela iz lista na obolelo mesto.

Podatki o aloe arborescens:

Aloe arborescens

V primerjavi z aloe vera, aloe arborescens raste počasi, ima manjše liste, ki vsebujejo manj gela. Raste s steblom kot drevo, ki se razvije v grm, če ji to dovolimo. Uporabljamo celotne liste, razen trnjev. Zaradi večje vsebnosti zdravilnih učinkovin je primerna tudi za notranjo uporabo. Vendar se ravno zaradi počasne rasti rastlina ni nikoli širše uporabljala.

Če imate doma svojo rastlino, imate tako na dosegu roke vedno svež gel, ki ga lahko uporabljate tako na koži kot tudi notranje. Delovanje aloe arborescens je zelo široko, s pomočjo pripravka pa postaja tudi dosegljivo množicam in praktično za uporabo. Preberite več o delovanju in učinkih aloe arborescens.

To je tista “prava” aloja, ki jo omenja pater Romano Zago in iz katere se izdeluje pripravek. Tukaj si preberite recept za izdelavo pripravka.

V primeru, da nimate pogojev za izdelavo pripravka, ali bi raje želeli že izdelan pripravek, ga lahko naročite TUKAJ.

Aloe arborescens, primerne za takojšnjo uporabo lahko kupite tukaj.

POMEMBNO! V primeru uživanja katere koli rastline je nujno, da je rastlina gojena na ekološki način. Torej brez dodajanja umetnih gnojil ali drugih sredstev. Če o tem niste prepričani, odsvetujem uživanje takšne rastline.

ZAUPAJ NAM SVOJO IZKUŠNJO Z ALOE
VEČ ZGODB IN IZKUŠENJ UPORABNIKOV

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka, broširana

Prodanih že okoli 2.500 izvodov!

Cena: 20 EUR + strošek poštnine

Kupim knjigo ZAMOLČANA SKRIVNOST ALOJE ARBORESCENS!

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest