Sladkorna bolezen in napitek iz aloje

Sladkorna bolezen in napitek iz aloje

Komentarji: Ni komentarjev

Aloja se uporablja tudi v primeru sladkorne bolezni

Pri pisanju nove knjige o uporabi aloje arborescens se te dni mudim ravno okoli sladkorne bolezni in učinka aloje nanjo. Da ne boste čakali na izid knjige, sem nekaj informacij o tem že zapisal na strani in vas vabim, da si to preberete TUKAJ.

Sicer pa mi je pred časom gospod Blaž že zaupal svojo izkušnjo s področja sladkorne bolezni in sem se odločil, da jo danes sporočim vam. Takšnih in podobnih izkušenj z uporabo aloje arborescens bo sicer v novi knjigi precej. Menim namreč, da se lahko ravno preko izkušenj veliko naučimo. No, pa kar predajam besedo Blažu:

»Zdravo gospod Šega! Tole vam enostavno moram sporočiti. Zadnjih 14 let svojega življenja se soočam s težko obliko sladkorne bolezni. Redno si vbrizgavam inzulin in neprestano spremljam raven sladkorja. Zadnjič pa sem preizkusil še napitek iz aloje in medu, ki ga večkrat omenjate. Tole kar sem ugotovil, me je vrglo na rit. In sicer sem si kot običajno izmeril sladkor. Rezultat je bil standardnih 18mmol/L. Ker je bilo jutro sem potem še vzel žlico napitka iz aloje. Čez kakšnih 10 minut pa sem meritev ponovil. Izkazalo se je, da mi je sladkor močno padel, saj je potem pokazalo samo 11. Zame je to samo, saj se več ne spomnim kdaj bi imel tako nizek sladkor. In to samo v desetih minutah. Si lahko mislite? Vam o čem podobnem poroča še kdo? Vsekakor vas obveščam tudi v bodoče.«

O podobni izkušnji kot mi jo je zaupal Blaž, mi poročajo številni. Kljub vsebnosti medu, napitek očitno na kratek rok močno zniža sladkor. V primeru, da imate izkušnje s sladkorno boleznijo tudi sami, se priporočam za informacije. Sicer pa spremljajte stran www.aloearborescens.si, saj bom preko pisanja knjige, ko se posvečam določeni tematiki, o tem na strani tudi pisal. Verjamem, da bodo informacije številnim v pomoč.

Bodite pozorni na svoje aloje in jih po potrebi dognojite, saj jih prestavitev na prosto lahko šokira. Prav tako na njih dolgo bivanje v prostoru ni vplivalo najboljše in je čas, da zadihajo na prostem.

Osti jarej

Matija Šega

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest