Naravni sadni sok iz aloe arborescens

Naravni sadni sok iz aloe arborescens

Komentarji: Ni komentarjev

Čeprav redko, a se najdejo ljudje, ki imajo alergijo na domači med. Sam do trenutka, ko tole pišem, nisem srečal še nikogar. A ker se porajajo tudi takšna vprašanja, sem se odločil napisati tale prispevek o naravnem sadnem soku iz aloe arborescens, brez uporabe domačega medu. Za pripravo takšnega soka, potrebujemo sokovnik. V primeru, da sokovnika nimate, si poglejte, kako narediti sok iz aloe in pomaranč.

aloja arborescens sok

Poleg sokovnika potrebujemo tudi sadje. Jaz običajno uporabim domače sadje. Na vrtu, okoli hiše naberem jabolka, hruške, breskve… Včasih dodam tudi malo zelenjave z vrta – korenje, pesa… Skratka, uporabite lahko katerokoli sadje in zelenjavo, ki jo imate na dosegu roke. Vse to pripravite in s sokovnikom pretvorite v sok. Na koncu dodajte še svež listek aloe arborescens. Sam priporočam uporabo povsem svežega lista aloe arborescens. Če tega nimate, si rastlino lahko naročite TUKAJ.

Odrežite okoli 3 – 5 cm lista (odvisno od debeline lista in tega, kako vam je všeč grenak okus). V primeru večje količine aloe arborescens je lahko naravni sadni sok iz aloe arborescens bolj grenak. Seveda pa je okus odvisen tudi od tega, kakšno sadje ali zelenjavo ste uporabili.

Tako kot ostalo sadje, tudi del lista aloe arborescens spustite skozi sokovnik. Pridobljeni sok v kozarcu še malce premešajte in spijete. Preprosto, hitro, dobro in zdravo!

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka vezava

Cena: 20 EUR
+ strošek poštnine

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest