Begunska kriza in aloja arborescens

Begunska kriza in aloja arborescens

Komentarji: Ni komentarjev

Begunci in aloja?!

Sedaj se boste zagotovo vprašali kaj za vraga imajo begunci skupnega z alojo arborescens. Glede na to, da gre trenutno verjetno za najbolj vročo temo, sem se odločil, da potegnem nekaj vzporednic. No pa naj na kratko pojasnim kam ciljam.

Aloja arborescens je v naše kraje prišla s preseljevanjem. Ljudje so jo prinesli s seboj ob selitvah ali iz potovanj. To vemo, saj aloja kot takšna v naravi sama ne preživi. Iz juga afriške celine se je uporaba in vzgoja aloje arborescens počasi širila proti severu. Do nas je prišla po poteh kjer danes gledamo potek preseljevanja.

Na tem mestu ne bi izgubljal besed o tem ali je prav, da se begunce sprejme ali ne. Na to nimam vpliva in tudi moje mnenje ne bo ničesar spremenilo. Se bom pa dotaknil področja, ki ga poznam. Ljudje, ki trenutno prihajajo v Evropo iz Sirije, Iraka, Irana in okoliških držav, prihajajo z območja, kjer se je aloja arborescens uporabljala že mnogo preden smo jo poznali v Evropi.

Zato se upam staviti, da so med begunci tudi ljudje, ki imajo z uporabo aloje arborescens številne izkušnje. Zagotovo bodo k nam prinesli številne nove načine uporabe rastline, nova znanja in zgodbe o tem, kako rastlino učinkovito uporabljati.

Seveda bodo na ta “prenos znanja” vplivale tudi politične odločitve naših veljakov in le upamo lahko, da se znanje, ki prihaja k nam, ne bo izgubilo na poti.

RECEPTI: Zadnjih 8 knjig

Prva izdaja knjige Recepti za uporabo aloje arborescens je praktično razprodana. Na zalogi imam samo še 8 izvodov knjig. Tako da kdor bi knjigo želel, bo moral pohitet z naročilom. Knjiga nikoli ni bila na voljo v knjigarnah, tako da jo lahko naročite le preko moje spletne strani ali v odgovor tega sporočila.

Ampak kot pravim, je na voljo samo še 8 izvodov, ki bodo verjetno kmalu dobili lastnike. Boš dovolj hiter, da boš med njimi? Naroči knjigo zdaj na info@fruktus.si.

Naj vam zdravje služi tako kot si želite in zaslužite.

Osti jarej

Matija Šega

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest