Čudovit pogled na cvetoče aloje

Čudovit pogled na cvetoče aloje

Komentarji: Ni komentarjev

Ne le, da ima aloe arborescens številne lastnosti, ki pozitivno vplivajo na naše telo. Rastlina je čudovita tudi za oko. V nadaljevanju vam tako prilagam nekaj slik iz vrtnarstva Ruzzier-Črne, kjer gojijo aloje, ki jih lahko naročite preko naše spletne strani in vam jih pošljemo na dom oz. jih lahko kupite direktno na vrtnariji s 5% popustom, če jim omenite, da ste za aloje izvedeli od mene (Matija).

Aloje se na cvetenje prično pripravljati nekje v novembru, cvet pa do popolnosti razvijejo nekje v februarju ali marcu. Običajno aloe arborescens pri nas cveti mesec dni. Za razliko od aloj v naravnem okolju (Južna Amerika, Afrika), kjer cvetijo tudi 10 mesecev v letu.

Žal se pogosto zgodi, da doma ne moremo občudovati tako lepih cvetov na alojah, kot jih lahko vidimo na teh slikah. Razlog je v pogojih, kjer naše aloje rastejo. Za razvoj cveta namreč potrebujejo veliko sončne svetlobe. Če jim te ne moremo zagotoviti, cveta ne razvijejo.

Ne skrbite, če vaša aloja ni razvila takšnega cveta kot so tile na slikah. Tudi če ne cveti, ni z njo nič narobe. Liste kot takšne lahko uporabljamo in so prav tako učinkoviti.

Aloe arborescens kot vidite s slik, razvije oranžno rdeč cvet. Za razliko od aloe vera, kjer je cvet nekoliko bolj svetel oziroma vleče bolj na rumeno.

V primeru, da bi si želeli ogledati cvetoče aloje, pohitite na vrtnarstvo Ruzzier-Črne v Parecag! V mesecu marcu bodo počasi prenehale cveteti, zato imate na voljo še nekaj časa, da ujamete ta res čudoviti pogled na rastline.

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest