Ali videz aloje vpliva na njeno učinkovitost?

Ali videz aloje vpliva na njeno učinkovitost?

Komentarji: Ni komentarjev

Ker smo ravno sredi zime, bom tokrat zapisal nekaj besed o videzu rastline. Če imate aloe arborescens doma, je dobro poznati nekaj dejavnikov, ki vplivajo na njeno rast.

Vedeti moramo, da je aloe arborescens puščavska rastlina in da zima ni ravno njen najljubši del leta. V bistvu aloje zime niso vajene in je v naravi niso zmožne preživeti, saj se v svojem naravnem okolju ne srečujejo s takšnimi vremenskimi spremembami, kot jih imamo pri nas. Ker zima ni letni čas, ki bi ustrezal alojam, jih je treba, če želimo, da rastlina preživi, premakniti v notranjost. Aloja, poleg poletnih temperatur, potrebuje tudi obilo sončne svetlobe, ki je pri nas v zimskih mesecih ni veliko. Zato je pomembno, da alojo postavimo na mesto, kjer jo bo deležna kar največ.

Tudi sobne temperature in zrak v prostoru niso ravno najboljši prijatelji aloje, kar pusti na njej manjše posledice. Te se kažejo v svetlejših listih, posušenih listnih konicah, zavihanih listih po dolžini, posvetljenih trnih ipd. Seveda rastlina zaradi omenjenega ne bo umrla, omenjene posledice prispevajo le k nekoliko slabši splošni podobi rastline v zimskih mesecih.

Vendar vse našteto po do zdaj znanih izkušnjah ne zmanjšuje učinkovitosti rastline. Tisti, ki izdelujejo pripravek v zimskih mesecih, poročajo o enakih učinkih kot med letom. Torej lahko iz tega sklepamo, da je rastlina s tega vidika enaka, kljub njenemu, mogoče malce manj privlačnemu videzu.

Ne ustrašite se, če je vaša aloja v zimskem obdobju videti malce bolj uboga. Gre za naravni pojav in ceno, ki jo moramo plačati, če želimo imeti puščavsko rastlino na dosegu roke. Mislim, da je ta cena precej nizka, in da se kljub temu alojo splača imeti doma.

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka, broširana

Prodanih že okoli 2.500 izvodov!

Cena: 20 EUR + strošek poštnine

Kupim knjigo ZAMOLČANA SKRIVNOST ALOJE ARBORESCENS!

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest