100% naraven sok aloe vera, njegove učinkovine in delovanje

100% naraven sok aloe vera, njegove učinkovine in delovanje

Komentarji: Ni komentarjev

Vem, da je za mnoge pripravek iz aloe arborescens cenovno težko dostopen. Vem tudi, da mnogi nimate možnosti vzgajati svoje rastline ter izdelovati pripravka iz aloe arborescens. Zato sem v zadnjem obdobju precej svojega časa namenil iskanju alternative pripravka po receptu patra Romana Zaga. Raziskoval in preizkušal sem mnoge sokove iz aloje, ki so v tem trenutku dostopni pri nas. V nadaljevanju članka si poglejte kakšne so moje ugotovitve.

Aloe vera ali aloe arborescens?

Mnogi še vedno ne ločijo med alojama. Kar je po eni strani razumljivo, saj gre za precej podobni rastlini. Na videz sicer ne, vendar obe vsebujeta podobne učinkovine, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje.

To potrjujejo mnogi primeri, tudi iz naših krajev, kjer so si ljudje olajšali ali povsem odpravili različne težave. Ker na področju aloje arborescens praktično ni najti nobene alternative, se je tako moje raziskovanje nadaljevalo v smeri aloe vera.

Aloe arborescens sicer vsebuje kar 70% učinkovin proti boleznim kot je rak, medtem ko aloe vera le 40%. Zato v primeru težjih bolezni alternative praktično ni. Seveda nikoli ne smemo zanemariti sodobne medicine.

Vendar če želimo odpraviti manjše težave ali okrepiti imunski sistem, je aloe vera odličen nadomestek. V času, ko je naš imunski sistem še toliko bolj ranljiv, je aloe vera zelo uporabna. Poleg tega je tudi zelo učinkovita pri uporabi na koži (opekline, piki žuželk, rane…).

Kako se odločiti katero alojo izbrati?

Žal a vendar vse pogosteje na naše odločitve vplivajo finance, ki jih imamo na voljo. Če denar ne bi bil omejitev, bi osebno vedno svetoval alojo arborescens. A žal rastlina raste počasi, listi pa so v primerjavi z aloe vero majhni in vsebujejo mnogo manj gela. To pa kot že sami vemo, dviguje končno ceno izdelkov. Napitek po receptu patra Romana Zaga tako stane 46 EUR. Če menite, da je to preveč, vas bo zagotovo zanimala alternativa, ki sem jo našel.

Svojo raziskavo o iskanju alternative aloji arborescens lahko zaključim s sokom aloe vera. Vendar ne kar z vsakim sokom. Trg je namreč poplavljen z mnogimi izdelki, med katerimi jih večina vsebuje različne dodatke. Jaz sem iskal kar se da čisti sok aloe vera. S čim manj dodatki in seveda iz ekološko pridelanih rastlin. Takšen sok sem našel na Kanarskih otokih. Gre za 99,7% sok aloe vera in je 100% naraven!

HERBALOE – Sok aloe vera vrhunske kakovosti

Ta odličen sok aloe vera pridobivajo iz samorodnih listov aloje barbadensis iz vulkansko rodovitnih predelov kanarskega otoka Fuerteventura (EU) – brez kemičnih pesticidov z veliko minerali, aminokislinami in vitamini.

Ekskluziven proizvodni proces poteka brez kakršnegakoli redčenja, kar zagotavlja najvišjo stopnjo čistosti in svežine ter maksimalno vrednost aktivnih sestavin. Tukaj so mišljeni predvsem aloje-polisaharidi, kot na primer acemannan. Edinstven postopek odstrani odvečen aloin.

Imajo svoje lastne nasade in od časa pobiranja listov do trenutka, ko sok konča v steklenici, ne mine več kot 12 ur. To lahko dosežejo zato, ker so njihovi nasadi v neposredni bližini predelovalnih obratov.

Aloe vera je ena najstarejših in najbolj dragocenih zdravilnih rastlin na svetu, v lepotni in zdravstveni negi je preverjena že več tisoč let. Znanstveno dokazano je že več kot 200 učinkov te rastline.

Priporočen odmerek: 1-3 jedilne žlice oz. 50-100 ml soka dnevno, najbolje dvakrat v dnevu: zjutraj in zvečer 15 minut pred obrokom. Čisti sok aloe vere ima naraven, nekoliko grenak okus, zato se priporoča mešanje s sadnimi sokovi. Zaužijete ga lahko tudi popolnoma samostojno ali pomešanega z vodo.

Učinkovitost: Znano je, da je učinkovit pri zdravljenju gastrointestinalnih motenj in razjed in deluje kot spodbujevalec imunskega sistema, ko je treba povečati naravno odpornost. Pomaga uravnavati raven glukoze, holesterola, sečne kisline, krvnega tlaka in presnove.

Gel aloe vera je zelo učinkovit tudi pri direktnem nanosu na kožo. V primeru sončnih opeklin ali opeklin zaradi vročih predmetov, v primeru raznih pikov žuželk, pri ranah ipd.

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest