Kleopatrina krema iz aloe arborescens

Kleopatrina krema iz aloe arborescens

Komentarji: Ni komentarjev

Ljudje že zelo dolgo uporabljamo aloe arborescens in temu primeren je tudi spekter najrazličnejših receptov za kreme, napitke, maske ipd. Žal so se ti recepti večinoma porazgubili. Še vedno pa obstajajo posamezniki, ki uporabljajo aloe arborescens in iz nje izdelujejo različne pripomočke za lajšanje tegob, kot je tudi v naslovu omenjena krema.

Sam poskušam najti kar največ takšnih receptov, ki so praktično izginili iz naše vsakdanje uporabe. Želim si, da vam bodo objavljeni recepti na moji spletni strani koristili. Istočasno pa računam tudi na pomoč vas bralcev. Tisti, ki poznate ali mogoče celo uporabljate kakršnekoli recepte iz aloe arborescens, prosim da mi jih posredujete. Objavil jih bom na strani in tako omogočil kar največ koristnih informacij v zvezi z aloe arborescens na enem mestu.

ZA VEČ INFORMACIJ O ALOJI SI PRENESI BREZPLAČNO E-KNJIGO

Za recept kreme v nadaljevanju nekateri celo pravijo, da ga je izumila sama Kleopatra. Od tod tudi ime “Kleopatrina krema“. S tem, ali trditve držijo naj se ukvarjajo zgodovinarji. Mi pa imamo pred seboj možnost, kako lahko vsak sam doma izdela učinkovito kremo iz aloe arborescens.

Pa poglejmo katere sestavine so potrebne za takšno kremo:

  • 40 ml svežega soka aloje arborescens
  • 20 ml destilirane vode
  • 1 majhna žlica domačega medu
  • 100 g raztopljene svinske masti (po izkušnjah uporabnikov, lahko uporabite tudi Karitejevo maslo –  če se odločite za to možnost, nikar ne pozabite vpisat kode popust245 za dodaten popust – Karitejevo maslo dobite TUKAJ).

VEČ O UPORABI ALOJE V KOZMETIKI

Kleopatrina krema iz aloe arborescens

Sestavine imamo. Zdaj pa pričnimo z izdelavo kreme. Alojin sok, vodo in med položimo v kovinsko posodo in jih dobro premešamo med seboj. Nato nadaljujemo z mešanjem na pari (gospodinje verjetno poznate postopek – v večjo skledo nalijemo malo vode, manjšo pa nato položimo v vodo – v tej manjši skledi imamo omenjene tri sestavine in jih mešamo naprej). Postopoma pričnemo dodajati mast. Zmes ves čas mešamo. Postopek poteka na takšni temperaturi, da zmes NE zavre. Mešamo toliko časa, da dobimo lepo kremasto zmes. Še vročo zmes zlijemo v posodo, kjer jo bomo shranjevali. Lahko je steklen kozarec ali lončena posoda. Pomembno je, da bomo kremo dobro zaprli pred zrakom in svetlobo. Steklen kozarec zato ovite v srebrno folijo.

ZA VEČ INFORMACIJ O ALOJI SI PRENESI BREZPLAČNO E-KNJIGO

Dobro zaprta krema iz aloe arborescens je tako uporabna nekje en mesec. Čeprav je med odličen naravni konzervans ta ne more preprečiti razpadanja in zmanjševanja učinka aloe arborescens. Če potrebujete manjše količine kreme, je priporočljivo, da se jo shrani v manjše posodice. Tako boste ob odpiranju zraku in svetlobi izpostavljali zgolj majhen del kreme. Ampak vseeno kremo uporabite nekje v mesecu dni.

Krema za mastno, problematično kožo (akne, mozolji):

Postopek v treh fazah – zjutraj in zvečer.

  1. faza: očistite kožo
  2. faza: iz lista iztisnete sok aloje arborescens, ga nanesete na kožo in pustite, da se posuši
  3. faza: neposredno na akne namažite kremo iz aloe arborescens

Po poročanju ljudi, ki so to že preizkusili, naj bi kombinacija kreme in gela zagotavljala odlične rezultate. Seveda je potrebno ta postopek ponavljati zjutraj in zvečer. Toliko časa, dokler ni koža zdrava. Učinek naj bi bil viden tako, da se celijo poškodbe na koži in brazgotine postopoma izginejo. Koža pa dobi zdrav in svež videz.

VEČ O UPORABI ALOJE V KOZMETIKI

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka, broširana

Prodanih že okoli 2.500 izvodov!

Cena: 20 EUR + strošek poštnine

Kupim knjigo ZAMOLČANA SKRIVNOST ALOJE ARBORESCENS!

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest