Recept prof. Slavinskega za pripravo aloe arborescens – Ruski recept

Recept prof. Slavinskega za pripravo aloe arborescens – Ruski recept

Komentarji: Ni komentarjev

Gre za star recept, ki naj bi prihajal iz Rusije. Avtor oziroma njegov začetnik naj bi bil profesor dr. Slavinski. Če povem po pravici, sam pripravka na ta način še nisem delal. Enostavno ni bilo potrebe, ker mi je recept patra Romana Zage enostavnejši in ker zanj iz izkušenj vem, da deluje. Se pa name pogosto obračajo ljudje z različnimi vprašanji okoli recepta prof. Slavinskega, zato sem se odločil, da bom na strani nekaj besed namenil tudi temu Ruskemu receptu.

Za izdelavo pripravka iz aloe arborescens po prof. Slavinskem potrebujemo naslednje sestavine:

  • Aloe arborescens – 300 g listov (ekološko gojena)
  • Črno vino – 7 dl (po možnosti domače, ekološko če se le da)
  • Čisti alkohol – 3 dl (po nekaterih virih lahko tudi z 2 dl žganja in 2 dl švedske grenčice)
  • Spomladanski cvetlični med iz satovja – 600 g
  • Cikorija – 100 g (po nekaterih virih lahko tudi brez)

Postopek priprave pripravka po prof. Slavinskem:

Aloje arborescens vsaj teden dni pred pripravo pripravka NE zalivamo. Vsekakor rastlina ne sme biti gnojena ali zalivana z umetnimi gnojili. Dobro je, če je rastlina starejša od dveh let (zaradi velikosti listov). Listom odstranimo trnje in konico, jih obrišemo s suho krpo, da odstranimo nečistoče ter jih narežemo na koščke. Liste zmeljemo s kuhinjskim mešalnikom, lahko tudi s paličnim mešalnikom (vendar je na ta način bolj zahtevno).

Dobimo grenko zeleno zmes. Temu dodamo še črno vino, alkohol, med in po želji cikorijo. Vse skupaj zmešamo in nato prelijemo v kozarce za vlaganje ter jih dobro zapremo. Da pripravek ni izpostavljen svetlobi, kozarce ovijemo v srebrno alu folijo. Shranjeni naj bodo v hladilniku.

Uporaba

Nekje po petih dnevih pripravek prelijemo v manjši kozarec, ki nam bo zadoščal nekje za teden dni. Ostalo trdno zapremo in hranimo v hladilniku. Po vsakem tednu, ko izpraznimo mali kozarček, vanj nalijemo novo vsebino iz večjega kozarca. Tako se izognemo, da bi ves pripravek pogosto izpostavljali zraku in svetlobi.

Prve dni (3 – 5) uživamo po eno čajno žličko pripravka, trikrat dnevno, 2 uri pred jedjo. Kasneje, ko se telo privadi na pripravek lahko žlico zamenjamo z večjo. Isto uživamo pripravek trikrat dnevno, vendar tokrat nekje eno uro pred jedjo. Pripravek je treba uživati minimalno tri tedne. V primeru, da želimo z njim odpraviti težje bolezni, pa je potrebno uživanje dlje časa. Večji rezultati se pokažejo šele po dveh mesecih ali kasneje.

Po besedah dr. Slavinskega se pripravek po omenjenem receptu uporablja za zdravljenje raka v začetni fazi, različnih bolezni srca, črevesja, dolgotrajnih glavobolov, tuberkuloze, angine, gripe, astme, različnih vnetij, čira, ledvic in kosti. Po njegovih besedah se ta dvomesečna terapija uporablja enkrat letno, saj lahko po nekaterih informacijah uživanje v večjih količinah celo škodi zdravju.

Vsekakor naj pripravka NE uporabljajo nosečnice in ženske, ki imajo težave s krvavitvijo iz maternice. Odsvetovano je jemanje pripravka tudi ljudem, ki imajo hemoroide. Če se za pripravek odločite, se o tem posvetujte s svojim zdravnikom.

ZA VEČ INFORMACIJ O ALOJI SI PRENESI BREZPLAČNO E-KNJIGO

Nikjer na spletu nisem zasledil niti ene informacije o dr. Slavinskem, tako da recepta ne morem potrditi. Zato svetujem previdno uporabo le-tega. V primeru, da ste napitek že uporabljali, bi prosil, da izkušnje delite z nami.

DODANO KASNEJE:

* Moram dodati tudi svoja opažanja. Omenjeni napitek se v preventivne namene praktično ne uporablja, ampak so skoraj vedno njegovi uporabniki rakavi bolniki. Sam menim, da je to zaradi postopka izdelave in potrebnih sestavin. Napitek po receptu patra Zage je namreč enostavnejši. Rakavi bolniki pa se uživanju aloje bolj posvetijo od teh, ki alojo uživamo le iz preventive. Ni pa možno trditi, da je kateri izmed omenjenih napitkov boljši ali slabši.

** Ker o dr. Slavinskem, ki se omenja v več različicah recepta, nisem našel ničesar, me je raziskava pripeljala do druge verzije imena. In sicer nekateri recepti uporabljajo avtorja dr. Savickega. Podrobnejšo razlago lahko preberete TUKAJ.

POGLEJ ZGODBE IN IZKUŠNJE UPORABNIKOV

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka, broširana

Prodanih že okoli 2.500 izvodov!

Cena: 20 EUR + strošek poštnine

Kupim knjigo ZAMOLČANA SKRIVNOST ALOJE ARBORESCENS!

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest