Odličen posnetek aloje arborescens v naravnem okolju

Komentarji: Ni komentarjev

V videu boste lahko videli odlične posnetke aloje arborescens iz Kalifornije. Pri nas žal aloje arborescens na takšen način ne uspevajo. Gojimo jih namreč lahko le na način, da jih v času nizkih temperatur prestavimo nekam, kjer je topleje.

Odlični posnetki so namenjeni vsem, ki niste prepričani kako aloja arborescens izgleda v naravi in bi se mogoče radi prepričali, če je aloja, ki jo imate doma tista prava. V posnetku je podanih tudi nekaj uporabnih informacij, zato gledanje priporočam tudi tistim, ki alojo arborescens že poznate in jo imate tudi doma. V nadaljevanju sem zapisal informacije s posnetka in jih nekoliko prilagodil našim razmeram.

Pri nas aloje živijo “v ujetništvu”. To pomeni, da v naravi ne uspevajo in preživijo zgolj v rastlinjakih ali v stanovanju. Verjetno tudi zaradi tega cvetijo nekje od februarja do maja. Če so pogoji odlični, lahko cvet občudujete kar nekje dva meseca. V njenem domačem okolju je to seveda malce drugače. Kot pravi na posnetku lahko aloja arborescens cveti okoli pet mesecev. Od novembra vse tja do marca.

V videu je tudi omenjeno, da aloje ne marajo nizkih temperatur. Če jih imate doma, jih odmaknite v notranjost, ko temperature padejo nekje na okoli pet stopinj Celzija.

Glede zalivanja ste lahko v videu slišali, da so rastline zelo trpežne, saj lahko tudi po več mesecev zdržijo brez vode. No, za “naše” to ne bo povsem držalo. Vedeti moramo, da jih imamo mi v lončku, medtem ko aloje arborescens iz videa rastejo v naravi in imajo močno razvejane korenine.

ZAUPAJ NAM SVOJO IZKUŠNJO Z ALOE
VEČ ZGODB IN IZKUŠENJ UPORABNIKOV

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka, broširana

Prodanih že okoli 2.500 izvodov!

Cena: 20 EUR + strošek poštnine

Kupim knjigo ZAMOLČANA SKRIVNOST ALOJE ARBORESCENS!

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest