Aloja arborescens na Korčuli uspeva na prostem

Aloja arborescens na Korčuli uspeva na prostem

Komentarji: Ni komentarjev

Letošnje poletje sem kar nekaj časa s svojo boljšo polovico preživel na Korčuli. Tega niti ne bi omenjal, če se ne bi, tako kot je zame že značilno, tudi na oddihu ukvarjal z alojo. Na dnevnih sprehodih sva namreč z ženo pogosto naletela na alojo arborescens. Rastline so rasle ob pešpoteh, ob cesti, na dvoriščih hiš in vikendov. Seveda vedno v bližini obale, kar je za aloje arborescens značilno.

Moram reči, da sem bil prijetno presenečen, saj nisem pričakoval, da bi aloja arborescens uspešno uspevala dokaj blizu nas. Očitno so pogoji na Korčuli tudi v zimskem obdobju dovolj prijazni, da rastline preživijo. Sicer pa, glede na spremembe podnebja, ki se dogajajo, verjetno ne bi bilo nič čudnega, če jih bomo v naslednjem desetletju že imeli tudi pri nas na dvorišču.

Na enem od sprehodov sva z ženo naletela na alojo arborescens, ki je rasla na vrtu stanovanjske hiše. Ker je bila zunaj gospa, ki mi je delovala kot lastnica, sem pristopil do nje in jo ogovoril. Povprašal sem jo, ali pozna rastlino in pokazal na alojo arborescens. Gospa je sicer malce zadržano odgovorila, da gre za alojo. Ko sem želel od nje izvedeti še kakšno informacijo več, je bilo jasno, da gospa ne ve, kakšno bogastvo ima na vrtu. Rekla je, da je rastlina že od nekdaj tam, se pa spomni, da so starejši ljudje govorili, da ima zdravilne moči. Vendar tega, kako je uporabljati že dolgo nihče ne ve. Povedala mi je tudi, da je možno, da je rastlina celo strupena. Rekla je, da rastline niti ne vzdržuje, vendar jo imajo, ker je zelo lepa in ker ne zahteva nič dela. Ko sem gospe razložil za kakšno bogastvo gre, me je poslušala z oprtimi usti. Srčno upam, da so ji te informacije tudi ostale v glavi in da bo rastlina od letošnjega poletja dalje kaj več kot le okrasek na vrtu.

ZAUPAJ NAM SVOJO IZKUŠNJO Z ALOE

VEČ ZGODB IN IZKUŠENJ UPORABNIKOV

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka, broširana

Prodanih že okoli 2.500 izvodov!

Cena: 20 EUR + strošek poštnine

Kupim knjigo ZAMOLČANA SKRIVNOST ALOJE ARBORESCENS!

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest