Naš trud opažen tudi v reviji JANA

Naš trud opažen tudi v reviji JANA

Komentarji: Ni komentarjev

Poleg tega, da so me pred časom že povabili na RTV, kjer smo naredili nekaj prispevkov v oddaji Dobro jutro. Da sem bil nekajkrat gost na lokalnih radijskih postajah in je bilo objavljenih nekaj prispevkov v različnih manjših revijah, so tokrat naš trud okoli aloje arborescens opazili tudi v reviji JANA. V današnji številki revije lahko najdete obsežnejši intervju na kar treh straneh. Nekaj za pokušino pa že v nadaljevanju.

Včasih mi pride na pot mimogrede, včasih prijateljice staknemo glave. Letos jih je kar nekaj ‘ponorelo’ za napitkom iz aloe  arborescens. Znana mi je bila njena sorodnica, aloe vera, za aloo arborescens pa še nisem slišala. Prihaja z juga afriške celine. Dobro so jo poznali Maji in stari Egipčani ter jo redno uporabljali v medicini, danes pa njene zdravilne lastnosti znova odkrivamo. Ena najpomembnejših razlik med njima je, da aloe vera vsebuje 40 poglavitne učinkovine proti raku, aloa arborescens pa kar 70 %.
Vse to sem našla v slovenščini na eni spletni strani. Tam sem odkrila tudi podatek, kje kupiti to vsestransko rastlino. Prijavila sem se na delavnico, da si bom zdravilni napitek lahko pripravljala tudi doma. V nekaj tednih sem imela v kleti agavi podobno lepotico, v hladilniku pa kozarec zelenega sirupa. Tako preprosto.

Celoten članek je dosegljiv v reviji JANA TUKAJ.

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest