Hladen jogurtov napitek z aloe arborescens

Hladen jogurtov napitek z aloe arborescens

Komentarji: Ni komentarjev

Odličen jogurtov napitek, primeren po vsaki športni aktivnosti.

Sestavine za 4 osebe:

  • 1l navadnega jogurta
  • 2-3 liste aloe arborescens
  • 4 kocke ledu

Če vam je všeč okus surove zelenjave, da občutite koščke aloje, uporabite celoten list aloe arborescens. Odstranite le bodice. List nato zmeljete z mešalnikom. Mletje naj traja toliko časa kolikor velike koščke želite ohraniti.

V primeru, da ne želite okušati koščkov lista, dodajte v jogurt le gel, ki ga pridobite iz sredice lista. List prerežete na pol po dolžini. Z žlico ali nožem nastrgajte gel in ga stresite v posodo. Odvisno od tega kako velike koščke gela želite, jih zmehčajte in razkosajte z žlico.

Med sestavinami sicer priše, da uporabite 2 do 3 liste aloe arborescens. Vendar prilagajajte količino listov glede na okus, ki ga želite. Listi so namreč različnih velikosti in tudi okusi ljudi so različni. Ker ima aloja močan, grenak okus, priporočam da začnete z nekoliko manjšo količino in kasneje, po želji, količino aloje v jogurtovem napitku tudi povečate.

V skledo, kjer že imate alojo, dodajte še jogurt in dobro premešajte z metlico. Napitek natočite v kozarce ter po želji dodajte kocko ledu. Če ste pustili majhne koščke, lahko pijete tudi s slamico.

Dodatni nasveti

Napitek lahko po želji začinite z žličko medu.

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest