Zastrupitev z napitkom iz aloje arborescens

Zastrupitev z napitkom iz aloje arborescens

Komentarji: Ni komentarjev

V letih, ko se aktivneje ukvarjam z alojo arborescens mi je nekaj oseb sporočilo, da so se zastrupili z uživanjem napitka iz aloe arborescens in medu po receptu patra Zage. Čeprav gre le za nekaj oseb, ki jih lahko naštejem na prste ene roke, sem se odločil, da o tem zapišem nekaj več besed in tudi z vami delim izkušnjo, da se tako izognete morebitnim težavam v prihodnje.

Na trgu sicer ni velike izbire pri že izdelanih napitkih iz aloje arborescens in medu, ampak se ljudje zaradi njihove cene pogosto zatekajo na tako imenovani črni trg. Kako velik je črni trg napitkov je težko govoriti, dejstvo pa je, da obstaja in se verjetno širi s tem, ko se širi število uporabnikov napitka iz aloje in medu.

Največ, kar lahko pri tem storimo je, da uživamo registrirane napitke kot je tale. Do sedaj se namreč še nisem srečal z zastrupitvijo z napitkom, ki je v redni prodaji. Običajno so težave pri napitkih, ki so izdelani doma. Vzrok za to so ponavadi napake v samem postopku izdelave, umazanem priboru ali neprimerno pripravljenih sestavinah.

Odgovor uporabnikov na tem mestu je ponavadi nekaj v smislu, da so doma izdelani napitki pač cenejši. Amapak ravno v tej razliki v ceni se pogosto skrivajo večje možnosti za zastrupitev.

Pripravek iz aloe arborescensSicer je zelo težko ugotoviti kdaj gre dejansko za zastrupitev in kdaj ne. Simptomi so namreč lahko zelo podobni razstrupljanju oziroma načinom na katere aloja izloča strupe iz telesa. Po izkušnjah lahko rečem, da niti obisk zdravnika ni zagotovilo, da nam ponudi pravi odgovor. V primeru izrazitejših stranskih učinkov ob uživanju napitka pogosto pomislimo na zastrupitev. Ta skrb je ponavadi odveč če uživamo napitek, ki smo ga kupili v redni prodaji. Ampak vseeno je dobrodošlo, da smo pazljivi pri uživanju.

Priporočljivo je, da si preberete več o morebitnih stranskih učinkih ter se tako pozanimate ali gre le za običajno izločanje tujkov iz telesa, ali bi mogoče res lahko šlo za zastrupitev. Potem pa je pomembno tudi to, kako dolgo se to slabo počutje stopnjuje. Običajno namreč učinki zaradi aloje izzvenijo po maksimalno petih dneh. Če pa se vi iz dneva v dan počutite slabše, se izločanje stopnjuje tudi četrti, peti dan, pa je vsekakor velika verjetnost, da gre za zastrupitev. Sploh če se težave pojavljajo še šesti dan in ni videti, da bi se stanje normaliziralo.

V takšnih primerih vsekakor prekinite z uživanjem napitka in poiščite pomoč zdravnika.

Naj vas pomirim, da so zastrupitve kljub vsemu zelo redke in sami smo tisti, ki lahko največ storimo, da do tega ne bi prišlo. Kot pravim, sem se v vseh letih delovanja sam srečal le z nekaj zastrupitvami in vedno je šlo za doma izdelan napitek. Pa naj si ga je uporabnik izdelal sam, ali ga je kupil na črnem trgu. Dejstvo je, da nadzora na tem področju ni in težko je ugotoviti kaj je pravi vzrok.

Želim vas le opomniti, da je v bodoče dobro razmisliti o nekoliko višji ceni ali večjem tveganju za pojav težav. Zapomnite si, da je naše zdravje samo eno in zato z njim tako tudi ravnajmo. Na ceno ponavadi gledamo samo ko smo zdravi in kar naenkrat ni več pomembna, ko zbolimo.

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest