Preženite virozo z alojo arborescens

Preženite virozo z alojo arborescens

Komentarji: 1 komentar

Prejšnji teden, ko sem sedela v lokalu in čakala prijatelja, da se dobiva na kavi, sem za sosednjo mizo poslušala, kako se gospe pogovarjajo o virozah. V bistvu je bil njihov pogovor usmerjen predvsem na to, kako jih pozdraviti, ter na nek način so bile zaskrbljene, kako da v lekarni dobiš samo tablete, one pa bi želele naravna zdravila. Če je tudi vam pomembno, da se zdravite na naraven način in bi želeli o virozi izvedeti malo več, boste v članku mogoče našli tudi kaj zase.

Okužbe, katere povzročijo različni virusi v predelu dihal in prebavnega trakta, imenujemo s skupno besedo viroza. Strokovnjaki navajajo, da so najbolj znani in tudi pogosti virusi tisti, ki povzročijo gripo, prehlad in trebušno gripo. Pri teh obolenjih je mnogo simptomov podobnih, ima pa vsaka tudi svoje značilnosti.

In kako se zaščiti, da vas ne napade viroza? V zdravstvu nas opozarjajo, da okužbam ne moremo popolnoma ubežati in nam hkrati svetujejo, da s primerno in uravnoteženo hrano, bogato z vlakninami, beljakovinami, vitamini in minerali ter z redno telovadbo okrepimo svoj imunski sistem. Opozarjajo tudi, da se virusi prenašajo kapljično, to pomeni, da okuženi s kihanjem, kašljanjem in govorjenjem prenaša virus v prostoru na druge. Tako moramo poskrbeti za ustrezno higieno, predvsem v zaprtih prostorih na površinah, ki jih ljudje pogosto uporabljajo. Obenem pa tudi sami poskrbimo, da ko kihnemo in zakašljamo, poskrbimo, da s primerno zaščito ne prenašamo virusov naprej.

Glede kurative pa verjetno že poznate nasvete zdravstvene stroke, veliko počitka in pitja. Hrana, ki jo takrat uživate, naj bo lahko prebavljiva in vsebuje veliko vitaminov, vlaknin in mineralov. Vročino pa lajšajte s hladnimi obkladki. Pri težavah z nosom oziroma izcedkom iz nosu pa si lahko pomagate s fiziološko raztopino. Vsekakor pa bodite pozorni na razvoj viroze, če se simptomi stopnjujejo ali trajajo več kot teden, tako farmacevti kot tudi zdravniki svetujejo, da se po pomoč obrnete na svojega osebnega zdravnika.

Ker živimo v sodobnem času, kjer je tempo življenja hiter in nimamo časa, da bi res skrbeli za zdravo prehrano, nas farmacevtski lobiji dnevno bombardirajo s prijaznimi nasveti, kako si lahko olajšate življenje in skrbite za zdrav način z raznoraznimi tableti oz. prehranskimi dopolnili. Tudi sama se zavedam, da je tempo res hud in zato tudi sama jemljem prehransko dopolnilo. Vendar je moje prehransko dopolnilo popolnoma naravno. Izdelam si ga sama doma iz aloje arborescens, medu in domačega žganja. In zakaj ga uživam? Ker aloja vsebuje veliko vitaminov, mineralov in vlaknin, ki pomagajo telesu pri izboljševanju imunskega sistema in tudi zato, ker je med že vrsto let znano kot zdravilo za vneto grlo in preventiva za razne bolezni, kot je tudi viroza.

Recept za omenjeni napitek je prišel iz Brazilije, pater Romano Zaga je namreč v svet ponesel zdravilo, ki so ga domačini uporabljali za zdravljenje različnih bolezni. Če vas o tem zanima kaj več, si lahko preberete knjigo Zamolčana skribnost aloje arborescens.

Deli naprej ...

One Response

  1. Francka Strušnik
    | Odgovori

    Pozdravljeni,
    Ker imam kar precej težav z svojim zdravjem, pa zdravniki mi ne morejo dosti pomagati…. dobila sem ta oglas in bi bila zelo vesela da bi si lahko doma naredila oz. poskusila se zdravit z alojo arborescens. Že v lanskem letu sem dobila nekaj listov te rastline in si napravila mezgo…. pa mi je kar pomagalo proti cistam na ščitnici in tudi po telesu ugotavljam , da so mi izginile. Sedaj, ko so mi ugotovili pri alternativnem in pri špecialistih, da imam blokado hrbtenjače, okvaro živčevja, presnova mi ne dela tako kot bi mogla….. pa vas sprašujem o vaši aloji, ker mislim da za čisšenje telesa , oz. za vse moje nadloge, ki jih ni malo in se bom verjetno morala celo življenje zdravit- poskusila še z vašo rastlino alojo. Zelo bi bila vesela, če mi jo lahko pošlete. Hvala za odgovor in vas lepo pozdravljam.

    Francka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest