Kako odpraviti prhljaj s pomočjo aloe arborescens

Kako odpraviti prhljaj s pomočjo aloe arborescens

Komentarji: Ni komentarjev

Srbeče lasišče in prhljaj je v preteklosti tudi meni povzročal nemalo težav. Z uživanjem pripravka iz aloje pa so se tudi tukaj stvari spremenile. Pravijo, da se prhljaj pojavi zaradi težav z jetri, stresa ali napačne prehrane. Vse našteto se je pojavljalo v preteklosti tudi pri meni, zato je prhljaj logična posledica. Z uživanjem pripravka iz aloje sem posledično nekoliko tudi spremenil prehrano. Ker aloja vsebuje učinkovine, kot je inozin in treonin, ki izboljšujejo funkcionalnost jeter, sem nekaj naredil tudi v tej smeri. Prav tako pa aloja izboljšuje prebavo, kar samo še pripomore k razpletanju težav.

aloe in prhljaj

Ker stresa v sodobnem svetu žal ni moč povsem odpraviti, se vsaj pri meni tu in tam prhljaj še vedno lahko pojavi. Zato občasno koristim naslednji recept iz aloje, ki naj bi obnavljal tkivo na lasišču in po lastnih izkušnjah vam lahko zatrdim, da zadeva dejansko deluje in odpravlja prhljaj. Poleg pripravka iz aloje in medu, ki ga je priporočljivo uživati (beri jetra), dodamo temu še preparat iz aloje, ki si ga lahko pripravimo sami doma in ga natremo na lasišče.

Potrebujemo alojin sok, žganje in ricinusovo olje. Vse troje v enakih količinah zmešamo in vmasiramo v lase z rahlimi krožnimi gibi. Preparat na lasišču pustimo nekaj ur, nato pa lasišče speremo z vodo. Če nimate svoje rastline doma, jo lahko dobite TUKAJ.

Če gre za bolj trdovraten prhljaj, postopek ponovimo čez dva dni. Pri meni je delovalo že v prvič. Kdor bo recept preizkusil, naj prosim, sporoči svojo izkušnjo, saj bodo lahko te informacije marsikomu koristile.

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka vezava

Cena: 20 EUR
+ strošek poštnine

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest