Ustni zadah in aloja arborescens

Komentarji: Ni komentarjev

Gre za neprijetno težavo, tako za tistega, ki se z njo sooča, kot tudi za ljudi v njegovi bližini. Če sami nimate težav s slabim zadahom iz ust, se upam stavit, da poznate vsaj enega, če ne kar več oseb, ki te težave imajo.

Vzroka za slab ustni zadah sta običajno dva. Prvi je vnetje zob, drugi pa težave s prebavo. Pa poglejmo kako smo se tisti, ki uporabljamo alojo arborescens soočali s temi težavami. Ter seveda, kako smo z njeno pomočjo odpravili ustni zadah in kako lahko to storite tudi vi.

Vnetje zob

Ne le vnetje zob, aloja arborescens je učinkovita tudi pri vnetju dlesni. Kako vem? Na mene sta se v preteklosti obrnili dve gospe. Imena se žal ne spomnim več (če se katera od omenjenih gospe najde v tem prispevku, naj me prosim kontaktira in če želi, bom dodal tudi ime). Prva je imela težave z vnetjem zob. Sam takrat še nisem imel izkušenj, če je aloja učinkovita tudi v tem primeru. Vendar ker je bila gospa odločena, da to preizkusi, saj jo je ustni zadah močno motil. Uživala je pripravek po receptu Romana Zaga, 3x dnevno po eno žlico. Tu in tam, ko se je spomnila (ponavadi nekajkrat dnevno) je pripravek nanesla tudi direktno na obolelo mesto. Rezultati so naju oba presenetili. Že po dveh dneh je čutila veliko olajšanje. Nekje po tednu dni pa je vnetje povsem izginilo. Kljub temu je gospa kozarec aloje z medom pojedla do konca. Da ne pozabim. Z odstranitvijo vnetja se je popravil tudi njen zadah iz ust.

Zelo podobna zgodba je nastala tudi pri vnetju dlesni. Ker sem videl učinek pri vnetju zob, sem gospe, ki me je prosila za nasvet glede vnetja dlesni isto svetoval uživanje pripravka iz aloje in medu ter občasno nanašanje pripravka na obolelo mesto. Učinek je bil tudi v tem primeru viden že po dveh dneh. Po dobrem tednu, pa je vnetje skoraj že povsem izginilo. Prav tako pa tudi slab ustni zadah.

Če tudi vam slab ustni zadah povzroča vnetje zob oziroma vnetje dlesni, bi verjetno veljalo preizkusiti pripravek po receptu patra Romana Zaga. TUKAJ lahko dobite že vnaprej pripravljen pripravek, lahko pa si ga izdelate sami doma. Recept vam je na voljo TUKAJ.

aloe in ustni zadah

Učinkovitost rastline na ustni zadah

V mnogi literaturi, ki sem jo preučil, se kot možnost navaja tudi uporaba same rastline, ki naj bi bila isto učinkovita proti slabemu zadahu. Delovalo naj bi na naslednji način. Večkrat dnevno (vsaj 3x, vendar raje še pogosteje) odrežete manjši košček lista z rastline. Previdno odstranite trnje in list prepolovite. Tako pridete do gela. Gel nanašate na obolelo mesto tako, da se z delčkom lista enostavno namažete po vnetem zobu oziroma dlesni. Efekt naj bi bil podoben kot pri uživanju pripravka. Če to resnično deluje, ozdravi vnetje in odstrani ustni zadah ne vem. Do tega trenutka, ko tole pišem, tega še nisem preizkusil, prav tako pa mi tudi nihče ni poročal, da se je vnetja znebil na ta način. Če torej imate omenjene težave in rastlino aloe arborescens ter ste pripravljeni preizkusiti, se priporočam, da mi sporočite vašo izkušnjo.

Težave s prebavo

Vzrokov za težave s prebavo je običajno več. Žal pa je pogosto posledica tudi slab zadah iz ust. Lahko gre le za začasne motnje ali kronično obolenje zaradi napačne prehrane oziroma stresa. Seveda je v tem primeru najbolj učinkovito, da odpravite stres, ali ga vsaj zmanjšate na minimum oziroma spremenite prehrano. Sicer pa lahko omenjene težave s prebavo, ki povzročajo slab ustni zadah, uredi tudi aloja arborescens. Primerov, ko so oziroma smo ljudje premagali težave s prebavo, je kar nekaj. Ker gre za notranje težave, je običajno najbolj učinkovito uživanje pripravka iz aloje. Odvisno od obsega težav je odvisen tudi čas, v katerem se težave s prebavo lahko odpravijo. Za kakšne trenutne težave (če ste mogoče, kaj takšnega pojedli), je lahko dovolj že kakšna žlica pripravka in počutili se boste bolje. Medtem ko je v primeru večjih kroničnih težav treba pripravek uživati dlje časa.

Več o pripravku patra Romana Zaga si preberite TUKAJ. Podrobnejše informacije o pripravku, sami rastlini ter tudi različnih izkušnjah pa si lahko preberete v knjigi Zamolčana skrivnost aloje arborescens.

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka vezava

Cena: 20 EUR
+ strošek poštnine

KLIKNI ZA NAKUP KNJIGE
Deli naprej ...

Pin It on Pinterest