Vas več uživa en napitek iz aloje in medu?

Vas več uživa en napitek iz aloje in medu?

Komentarji: Ni komentarjev

Ker smo trenutno v času prehladov in viroz, se je pojavil naslednji problem pri uživanju aloe arborescens. V nadaljevanju bom temu namenil nekaj besed. Običajno družinski člani, tudi sam nisem izjema, pogosto uživamo napitek iz istega kozarca. Včasih celo z isto žlico, eden za drugim. S tem načeloma ni nič narobe. Če se seveda vsi vpleteni strinjajo. Problem ponavadi nastane, ko eden od vpletenih v hišo prinese virozo, prehlad, okužbo…

Jasno je, da lahko potem takšen način uživanja napitka veliko doprinese k temu, da se bolezen razširi naprej med ostale družinske člane, kljub temu, da se uživa aloja. Oziroma z drugimi besedami, lahko se z boleznijo okužimo ravno zaradi uživanja aloje iz istega kozarca kot nekdo, ki je bolan.

Po izkušnjah več vpletenih v okoliščine, ki so podobne opisanim, tako svetujem, da se vsaj v času prehladov nekako dogovorimo doma za uživanje napitka tako, da ima vsak svoj kozarec. Najbolj enostavno je, da se ena količina napitka prelije v 2, 3 ali 4 kozarce, kolikor je pač vpletenih v situacijo. Na ta način ima vsak svoj kozarec in lahko s tem veliko naredimo v smeri preprečitve širjenja okužb.

Če napitek že sedaj uživate sami, potem s tem nimate težav in verjetno na kaj takšnega niti niste pomislili. Morda ste to že preizkusili na lastni koži in ravno zato prakticirate sedaj predlagan način uživanja. Kakorkoli, glede na to, da nas je vse več takšnih, ki napitek po receptu patra Zaga uživamo preventivno, verjamem, da bo ta informacija številnim v pomoč. Ravno preventivni uživalci napitka najpogosteje prakticiramo omenjeni “sistem” uživanja aloje.

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest