Z alojo do boljšega vida

Z alojo do boljšega vida

Komentarji: Ni komentarjev

Bralec mi je posredoval povezavo do recepta za uporabo aloe arborescens, katerega do danes še nisem srečal. Naredil sem manjšo raziskavo in pridobil kar nekaj uporabnih informacij o omenjenem receptu in jih v nadaljevanju delim z vami. Najbolj zanimivo pri tem je dejstvo, da je uporabo aloje na prikazan način, že leta 1930 potrdila tudi stroka. Kako lahko aloe arborescens za izboljšanje vida uporabite tudi vi, si preberite v nadaljevanju prispevka.

Izkazalo se je že, da so enostavne rešitve pogosto najboljše. Tudi recept patra Romana Zaga je zelo enostaven in je pomagal že številnim širom vsega sveta. Enako lahko rečemo tudi za recept dr. Filatova. Potrebne so štiri osnovne sestavine.

VEČ O UPORABI ALOJE V KOZMETIKI

Sestavine:

  • 100g soka aloje arborescens
  • 500g mletih orehov
  • 300g medu
  • Sok 3-4 limon

Z rastline odstranite 3-4 spodnje liste (odvisno od velikosti). Porežite trnje in list prepolovite po dolžini. Z žlico ali nožem postrgajte gel iz obeh polovic lista. Za napitek je potrebnih 100g gela oz. soka aloje.

ZA VEČ INFORMACIJ O ALOJI SI PRENESI BREZPLAČNO E-KNJIGO

Iz limon iztisnite sok ter nato dodajte vse sestavine v mešalnik. Dobro jih »zmiksajte« (okoli 3 minute). Vsebino prelite v kozarec za vlaganje in hranite v hladilniku. Nikjer nisem zasledil kakšna naj bo posoda za shranjevanje, vendar če izhajamo iz dosedanjih izkušenj z alojo arborescens vemo, da učinkovine izgubljajo na moči, če so izpostavljene svetlobi. Zato bi za shranjevanje svetoval enako rešitev kot v primeru napitka po receptu patra Zaga. Torej kozarec zavite v alu folijo, da preprečite svetlobi vstop v kozarec.

Uživanje:

Napitek uživamo 3x dnevno po eno žlico, 30 min pred jedjo. Dr. Filatov svetuje, da se napitek uživa toliko časa, dokler se vid ne izboljša.

Napitek ni učinkovit samo za odpravljanje težav z vidom, ampak tudi krepi naše telo in imunski sistem, zato je uživanje priporočljivo tudi kot preventiva.

Zanimivost

Dr. Filatov priporoča pranje listov pred uporabo. Kar pa je še toliko bolj zanimivo, priporča da liste operemo in za 10-12 dni shranimo v hladilniku. Nato jih ponovno operemo in šele takrat dejansko uporabimo. Preverjene informacije o tem nisem našel. Dejstvo pa je, da sem za takšen način že slišal in ni novost med recepti. Sam sicer listov pred uporabo še vedno ne umivam in tudi uporabim kolikor se da sveže.

Prav tako rastline pred uporabo kakšen teden ne zalivam. Dr. Filatov tega sicer ne omenja, vendar če liste umivamo, niti ni pomembno, ali je aloja prej zalita, saj listi že tako vsebujejo več vode, ki jo prejmejo preko umivanja.

VEČ O UPORABI ALOJE V KOZMETIKI

Vladimir Petrovič Filatov
Vladimir Petrovič Filatov (1875-1956) – VIR: http://goo.gl/wWYOTo

Kdo je V.P. Filatov?

Vladimir Petrovič Filatov (1875-1956) je bil rusko-ukrajinski okulist in kirurg, ki je postal znan po svetu zaradi svojih revolucionarnih načinov zdravljenja vida. Številni se, tako kot recept z alojo, uporabljajo še danes. Zelo poznan je tudi po tem, da je uspel povrniti vid Vasiliju Zajcevu, ostrostrelcu rdeče armade, ki se je proslavil v bitki za Stalingrad.

P.S.: Z brskanjem po spletu sem ugotovil, da je dr. Filatov v izvornem receptu uporabil gel aloe vera in ne aloje arborescens kot se danes pogosto navaja. Vendar če predpostavimo, da je aloja arborescens dokazano bolj učinkovita od vere, je lahko takšen napitek na koncu še toliko bolj učinkovit. S tem vam želim sporočiti le, da če imate na voljo aloe vero, jo lahko v tem primeru tudi uporabite in kot je razvidno iz virov, je takšen napitek dejansko deloval na številnih pacientih, ki jih je zdravil dr. Filatov. Leta 1930 je bila omenjena metoda zdravljenja vida potrjena tudi s strani stroke.

VIRI:

  • Prirodni lijek: http://prirodni-lijek.blogspot.com/2015/02/magicna-mesavina-akademika-filatova-za.html
  • Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Filatov_Institute_of_Eye_Diseases_and_Tissue_Therapy
  • Knjiga: Aloe vera: Nature’s Silent Healer
  • Doznajemo: http://doznajemo.com/2013/12/02/tajni-recept-ruskog-akademika-filatova-za-dobar-i-ostar-vid/
Deli naprej ...

Pin It on Pinterest