Iz ene aloje do kar 32 rastlin

Iz ene aloje do kar 32 rastlin

Komentarji: Ni komentarjev

Pred časom mi je gospa Ljudmila zaupala svojo izkušnjo z alojo in sem se odločil, da jo z njenim dovoljenjem delim tudi z vami. Tokrat za razliko od večine zgodb uporabnikov, ne gre za izkušnje z boleznijo ali kakšnimi težavami. Gre za izkušnjo pri vzgoji rastline. Pa da ne dolgovezim, bom “besedo” kar prepustil gospe Ljudmili, ki mi je zadevo na kratko predstavila kar preko elektronske pošte.

“Spoštovani gospod Šega!

Na vas se obračam zato, da se vam zahvalim. Tako v svojem imenu, kot v imenu nekaj mojih znank, ki sem jim s pomočjo vaših nasvetov pomagala. In sicer sem pred okoli tremi leti pri vas kupila eno odraslo alojo arborescens. Takrat me je rastlina izredno prevzela in sem se posvetila njeni uporabi in tudi vzgoji. Danes imam doma že 32 kar velikih aloj. In vse to je zraslo s pomočjo vaših nasvetov, ki mi jih pošiljate po mailu in jih objavljate na svoji spletni strani. Ker živim blizu obale, je podnebje očitno precej prijazno do mojih rastlin, da tako lepo uspevajo. Prav tako mi je mož že pred leti uredil lep zimski vrt, kjer svoje aloje hranim v hladnejših mesecih. Kakorkoli, iz ene vaše rastline sem v dobrih treh letih iz poganjkov ustvarila več deset novih, ki prav lepo uspevajo. Kar nekaj sem jih poklonila tudi svojim prijateljicam. Ena od njih mi je žal sporočila, da je aloja segnila, medtem ko ostale še vedno lepo uspevajo. Kot sem že omenila, imam sedaj doma kar 32 aloj. Nekatere so sicer še zelo majhne in so se ravno ukoreninile, medtem ko so druge že kar velike in njih liste redno uporabljam. Na srečo mi je pri zdravju prizanešeno, tako da uporabljam večinoma pri kakšnih pikih žuželk in poškodbah v kuhinji. Nekje 2x letno pa si pripravim tudi napitek po receptu, ki sem ga našla na vaši spletni strani. Želim vam sporočit, da sem izredno vesela vseh vaših informacij, ki nam jih posredujete, saj brez vsega tega znanja nikakor ne bi znala vzgojiti teh čudovitih rastlin. Več mi jih zgodaj spomladi tudi cveti. Hvala vam gospod Šega in ostanite takšni še naprej. Ljudmila”

Sedaj lahko vidite, da lahko tudi zgolj z eno alojo pridemo v nekaj letih do lepega števila rastlin. Informacije, za katere je hvaležna gospa Ljudmila pa lahko najdete tudi na spodnjih povezavah. O razmnoževanju aloj sem namreč pisal že večkrat in kdor želi, si lahko o tem prebere več ali zgolj obnovi znanje preden se loti razmnoževanja.

Vsem želim veliko sreče pri vzgoji rastlin. Morebitne poganjke, ki jih sami ne boste presajali, pa le poklonite prijateljem in znancem, da si ustvarijo svojo rastlino.

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest