Kako lahko izboljšate apetit z alojo arborescens?

Kako lahko izboljšate apetit z alojo arborescens?

Komentarji: Ni komentarjev

Pred kratim sem zasledila na mailu vprašanje glede težave z apetitom in se mi je zdelo, da bi mogoče tudi vam prišla prav kakšena informacija o tej težavi. Naj si gre za to, da imamo preveč ali premalo apetita, če težava z apetitom traja dalj časa, opozarjajo strokovnjaki, si je potrebno pomagati in če se zdravstveno stanje iz dneva v dan slabša, poiščemo tudi zdravniško pomoč.

Težave dostikrat nastanejo že zaradi stresa, morda oseba jemlje zdravila, katera ima stranski učinek zmanjšano ali povečano željo po hrani, lahko je depresija, lahko pa je to stanje znak kakšne bolezni. V strokovni literaturi sem zasledila, da v primeru če zbolimo za gripo ali pa prehladom, nas naše telo zaščiti in zaradi napada virusov reagira tako, da ne potrebuje toliko hrane, ker energijo, ki bi jo porabil za prebavo, raje uporabi za boj z virusi.

Naj bo apetit težava pri majhnih otrocih ali pa pri starejših osebah, biti moramo pozorni na njeno napredovanje in posledice. Zdravniki opozarjajo, da je težava pri otrocih, ki se bojujejo z izgubo teka, tudi mnogokrat ta, da pojedo veliko sladkarij ali hitro pripravljene hrane, s tem pa posledično zaužijejo premalo vitamina B, ki skrbi za uravnotežen apetit.

Ker starejše osebe težje grizejo in ker nimajo potreb po hrani, ki vsebuje veliko kalorij, jim bolj odgovarja tekoča hrana in tak je tudi naravni napitek iz aloje arborescens, primeren je za starejše in tudi za otroke, če se vam zdi primeren napitek, ki vsebuje žganje. Napitek si lahko izdelate sami, sestavine lahko naročite na tej povezavi, po receptu patra Romana Zaga in namesto žganja v napitek dodate domači jabolčni kis. Več o tem, kako si pripravite tak napitek, si lahko preberete na tej povezavi. Poleg tega bi rada poudarila, da napitek vsebuje veliko vitaminov in mineralov, kateri vas napolnijo z energijo, ki jo telo izgubi s premalo zaužite hrane. Zdravniki predvsem opozarjajo, da naj osebe, ki jih pesti izguba apetita zaužijejo hrano z veliko vitaminom B, kateri spodbuja zdrav apetit in pomaga, da prebavni sistem lažje prebavi zaužito hrano. Veliko tega vitamina dobite tudi v zgoraj omenjenem napitku.

Na koncu bi rada še dodala nasvet oz. omenila težavo, na katero strokovnjaki že kar nekaj časa opozarjajo. Zmanjšanje vnosa hrane v telo ima posledico, da shujšamo. Današnji svet spodbuja mlada dekleta, da so vitka in zato moramo biti tako kot pri majhnih otrocih in pri starejših, pozorni tudi na najstniška dekleta, ki z zmanjšanjem zaužite hrane in posledično zmanjšanjem apetita hujšajo in si morda s tem delajo tudi dolgoročno škodo za telo. Bodite pozorni tudi na take osebe, če jih imate v svojem krogu.

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest