Z uporabo aloe arborescens do lepih buč

Z uporabo aloe arborescens do lepih buč

Komentarji: Ni komentarjev

Prav ste prebrali v naslovu ja. Aloe arborescens ni le učinkovita pri ljudeh in živalih. Kot sem zapisal že zadnjič, je vrhunska tudi pri dognojevanju rastlin. Vendar pa imam tokrat za vas še eno informacijo, ki vas utegne zanimati. In sicer lahko uporaba aloe arborescens na bučah ustavi gnitje in plesen. Vas zanima kako? Berite dalje.

Če je plesen ali gnitje na buči že precej napredovalo, vzemite velik list aloje arborescens, ga prepolovite in z gelom namažite mesto poškodbe na buči. Že v naslednjih dneh bo viden učinek aloje. Nagniti ali poškodovani deli buče se bodo namreč posušili, gnitje se bo ustavilo in ne bo šlo naprej po preostanku buče. Sama buča pa bo lepo rasla naprej. Zanimivo kajne?

No, pa to še ni vse. Liste aloje lahko uporabite tudi na bučah, ki ste jih že pobrali z vrta in jih skladiščite v kleti. V tem primeru nagnite ali poškodovane dele buč najprej obrežite. Nato pa jih po tem obrezanem delu namažite enako kot prej. S sokom iz lista aloje arborescens. S tem se bo nadaljne gnitje buče vsaj za nekaj časa ustavilo.

Seveda pa je takšne buče potrebno uporabiti najprej, saj aloja v tem primeru ni dolgoročna rešitev. Z njo lahko začasno le ustavimo gnitje buč v shrambi.

Informacija je še toliko bolj zanimiva v tem predprazničnem času, ko mnogi doma pripravljamo buče za noč čarovnic. Če je toraj vaša buča, ki jo imate namen izrezati, pričela gniti, se poslužujte aloje in ustavite gnitje ter podaljšajte čas vaši izrezljani buči.

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest