Dnevna krema z aloe arborescens

Dnevna krema z aloe arborescens

Komentarji: Ni komentarjev

Aloe arborescens je tako kot aloe vera znana po tem, da je zelo učinkovita pri uporabi na koži. Kožo namreč obnavlja, vlaži, celi rane ter jo ohranja svežo. Po nekaterih informacijah in izkušnjah ljudi celo ohranja videz mladosti.

Sestavine za izdelavo kreme:

  • 32 ml kvalitetnega hladno stiskanega rastlinskega olja
  • 10 g tegomulsa (strnjeno palmovo olje)
  • 3 g čebeljega voska
  • 10 g karitejevega masla
  • 120 ml destilirane vode
  • 20 ml gela aloe arborescens
  • 25 kapljic naravnega metinega eteričnega olja
  • 25 kapljic konzervansa

Pri izdelavi kreme uporabite kar se da sveže liste. Gel iz listov pa pridobite tako, da najprej odstranite trnje na listu in ga nato prepolovite po dolžini. Z nožem ali žlico nato z obeh polovic lista postrgate gel.

Eterično olje, ki ga boste uporabili pri izdelavi kreme lahko prosto izberete po vašem okusu. Po želji lahko tudi kombinirate več različnih eteričnih olj.

Navodila za izdelavo kreme:

Pripravite vodno kopel in v skodelico vstavite čebelji vosek, rastlinsko olje in tegomuls. Segrevajte toliko časa, da se prične topiti čebelji vosek. Nato posodo odstavite in dodajte kariterijevo maslo. Mešajte toliko časa, da se stalijo vse trdne sestavine.

Pripravite še eno vodno kopel, v katero vlijte destilirano vodo. Segrevajte jo na enako temperaturo, kot v prejšnjem primeru. Ko dosežete to temperaturo, destilirano vodo po kapljicah vlijte v olja, ki jih imamo v drugi posodi. Med dodajanjem vode zmes neprestano mešajte. Mešajte toliko časa, dokler se ne bo oblikovala krema.

Ko smo dobili kremo, ji dodamo gel aloe arborescens, ki smo ga že prej pridobili iz listov. Sedaj mešamo zmes toliko časa, da se vse sestavine med seboj dobro povežejo. Med mešanjem po kapljicah dodajte eterično olje, ki ste ga izbrali.

Če želite, lahko dodate tudi konzervans. Kar sicer ni nujno. Če imate namen kremo porabiti v kratkem, lahko izdelate tudi brez konzervansa. Sicer pa ga dodajte po kapljicah med mešanjem.

Kremo hranite v dobro zaprti posodi, ki bo preprečevala vstop zraku in svetlobi. Najbolje, da jo hranite v hladilniku. Če nise uporabili konzervansa, jo porabite v mesecu dni. Z uporabo konzervansa pa njen rok trajanja podaljšate nekje na 3-4 mesece.

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest