“Odrezali vam bomo levo roko”

“Odrezali vam bomo levo roko”

Komentarji: Ni komentarjev

Gre za resnično zgodbo mojega dedka. Delavnega in neutrudnega čebelarja izpod Gorjancev. Res je, želeli so mu odrezati roko, ki pa je ni dal. A o tem več v nadaljevanju.

Naravna snov – poznana vsem, a le malo ljudi dejansko koristi njene pozitivne lastnosti. Večina se že ob prvem kašlju ali temperaturi zateka k sodobnim rešitvam farmacevtske industrije. A v preteklosti je veljala za enega glavnih adutov v boju pred boleznijo.

Amputacija je edina možna rešitev

Moj dedi je priden in delaven človek, zato bi izguba roke zanj pomenila hudo tragedijo. “Sodobna medicina” je žal edino rešitev videla v odstranitvi bolne roke. Na srečo ne poznam občutka, ki preplavi mladega človeka, ko sliši: “Odrezali vam bomo levo roko.” Verjamem, da je človek šokiran in ne ve kako naprej. Zato občudujem odločitev mojega dedka, ki se je takrat še kot mlad moški postavil za svojo roko. Odločno je namreč zavrnil amputacijo.

Vendar še ni bilo vse izgubljeno. Dedi je poznal prednost, ki je bila sodobni medicini očitno skrita oziroma pozabljena. Razloga ne vem. Poznam pa moč, ki jo ima ta naravna snov.

Lahko prepreči, da moj dedi izgubi roko? Če povem, da je to nič v primerjavi s tem, kar zmore, si verjetno mislite: “da to pač morate imeti.” Ne pozabite, da snov že poznate in jo verjetno tudi imate doma. Mogoče ste, kot večina, le pozabili česa vsega je zmožna.

Vse bi dal, da bi imel to “snov”

Pomislite, da jo že imate. Je odličnega okusa. Vsebuje sladkor, ki zdravilno vpliva na vaše telo. Celi rane in opekline. Dobro deluje proti vnetjem, zmanjšuje bolečino pri opeklinah in čirih. Zmanjša nastajanje brazgotin. Lahko je prehransko dopolnilo s hitrim energijskim učinkom.

Učinkovito pri hudih fizičnih aktivnostih. Vsebuje vitamine in minerale. Pomaga pri nosečnosti in slabokrvnosti. Pomirja, omogoča sprostitev in boljši spanec. Zmanjša kašelj in olajšuje dihanje. Pomaga pri vnetju grla in lajša težave z astmo. Pomaga proti mišičnim krčem, lajša prebavni proces in blaži zgago.

Zdravo in sladko v enem. Že več tisoč let. Žal danes preveč pozabljeno.

Se čudite vsem tem pozitivnim lastnostim, ki jih ima omenjena naravna snov? Mogoče že veste za kaj gre? Stavim, da jo poznate. Vendar to še zdaleč ni vse, kar nam ta snov ponuja.

Pomaga pri razjedah na želodcu ali dvanajsterniku in deluje tudi kot rahlo odvajalo. Pomaga tudi jetrom pri odstranjevanju strupov. Uporablja se v kozmetiki, saj miri razdraženo kožo (za mila, šampone, kreme…).

V preteklosti se je snov uporabljala kot zdravilo za plešavost in kontracepcijo.

Res je, še vedno bi lahko našteval, a mislim, da sem s povedanim zadel bistvo.

Roko ima še danes

Dedi je snov večkrat dnevno nanašal na bolno roko in po slabih dveh tednih je bila roka povsem zdrava.

Si lahko predstavljate, da gre za povsem naravno snov, ki vam je na dosegu roke? Mogoče ste že ugotovili o čem govorim in jo že redno uporabljate. Če je ne, jo boste sedaj, ko veste česa vsega je zmožna, zagotovo.

Gre za naraven domač med. Pridelek čebel z gorjanskih travnikov in gozdov. Ste si predstavljali, da je zmožen vsega tega kar sem napisal in še mnogo več? Zdaj veste. Poskušajte si zapomniti. Naj moj trud ne bo zaman.

domac-med

Nadaljevanje njegove zgodbe

Oktobra 2009 nas je vse domače pretresla novica, da je dedka zadela možganska kap. Danes tako še bolj pride do izraza dejstvo, da se je v mladosti odločno postavil za svojo levico. Možganska kap je namreč ohromila njegovo desno stran. Desne roke tako ne more uporabljati. A na srečo v nesreči še vedno ima svojo levo roko.

ZAUPAJ NAM SVOJO IZKUŠNJO Z ALOE
VEČ ZGODB IN IZKUŠENJ UPORABNIKOV

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka, broširana

Prodanih že okoli 2.500 izvodov!

Cena: 20 EUR + strošek poštnine

Kupim knjigo ZAMOLČANA SKRIVNOST ALOJE ARBORESCENS!

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest