Sok iz aloe in pomaranč

Sok iz aloe in pomaranč

Komentarji: Ni komentarjev

V primeru izdelave takšnega soka težko pridemo do naravno pridelanih pomaranč. Kljub temu je to sadež, ki je pri nas zelo razširjen in nisem mogel mimo, da ne bi zapisal možnosti izdelave soka iz aloe arborescens in pomaranč. Gre namreč za povsem enostaven recept, ki pa se ga lahko po želji tudi prilagaja.

aloe in ustni zadah

Pijete ga lahko v primeru, da vam okus aloe arborescens ni všeč, saj se tako okus aloe v pomaranči porazgubi in v primeru, če imate alergijo na med. Seveda lahko sok iz aloe in pomaranč pijete tudi, če za to nimate posebnega razloga. Tudi sam si ga večkrat pripravim. Ponavadi popoldne, ko pridem domov z dela, da me malce dvigne in napolni z novo energijo.

Za sok iz aloe in pomaranč potrebujete sveže liste aloe arborescens in pomaranče. Običajno sta nekje za 2dl soka potrebni dve pomaranči in manjši del sveže odlomljenega lista iz rastline. Če rastline še nimate, si jo priskrbite. Dobite jo TUKAJ. Pomaranči enostavno prerežite na pol in stisnite. Del lista, ki ste ga odrezali z rastline pa z rokami stisnite v kozarec. Stisnite tako tekočino, kot tudi gel, ki je v notranjosti lista. Z žlico premešajte in sok iz aloe arborescens in pomaranč je gotov.

Če ga pustite stati nekaj minut, se bo gel iz lista malo nalezel okusa pomaranče in ko ga boste zagrizli, niti ne bo grenak. Poizkusite tudi naravni sadni sok iz aloe.

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka, broširana

Prodanih že okoli 2.500 izvodov!

Cena: 20 EUR + strošek poštnine

Kupim knjigo ZAMOLČANA SKRIVNOST ALOJE ARBORESCENS!

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest