Naravni sok iz aloje, domačega medu in informirane vode

Naravni sok iz aloje, domačega medu in informirane vode

Komentarji: Ni komentarjev

Ravnokar ga pijem in sem se spomnil, zakaj tega ne bi delil z vami. Čeprav je sok iz aloje in medu mogoče bolj primeren za vroče poletne dni, odlično prija tudi danes, ko je zunaj več kot pol metrska snežna podlaga. Gre namreč za pravo energijsko bombo. Strinjali pa se boste, da sedaj v zimskem času še toliko bolj potrebujemo vitamine in energijo, da se lažje soočamo z mrazom.

No, pa pojdimo na sok iz aloje arborescens, domačega medu in informirane vode. Za začetek bom na kratko predstavil sestavine, ki jih sam uporabljam.

Informirana voda

Verjetno bo tukaj vsem v oči padla informirana voda in zakaj je potrebna takšna voda. Če povem po pravici, ne obstaja noben posebni razlog, da je temu tako. Sam že nekaj let pijem informirano vodo in zato sem tudi navedel, da pri izdelavi naravnega soka iz aloje uporabljam takšno vodo. Če sami ne želite, si enostavno natočite vodo iz pipe ali flaširano, če takšno pijete.

Aloja arborescens

Znano je, da je rastlina aloja arborescens zelo zdravilna. S tega razloga jo sam že nekaj let uporabljam na mnogih področjih. Naravni sok iz aloje je le eden od mnogih načinov njene uporabe. Za izdelavo naravnega soka iz aloje vam svetujem uporao povsem svežih listov z rastline. Če aloje arborescens še nimate doma, si jo lahko naročite TUKAJ.

Domači med

Zakaj domači med? Doma imamo čebele že mnogo dlje časa kot sem sam na svetu. Odkar torej pomnim, uporabljam domači med. S tega razloga sem tudi lahko trdno prepričan, za kakšen med gre, če smo ga pridelali sami doma. Naj na tem mestu omenim, da sladkorja ravno zaradi medu praktično sploh ne uporabljam. Poleg tega, da je med sladek in odličnega okusa, vsebuje tudi ogromno vitaminov. Med se tudi hitro absorbira v kri, zato je učinek takšnega napitka skorajda takojšenj. Izberite vrsto medu, ki vam je najbolj všeč. Predvsem od medu je namreč odvisen okus naravnega soka iz aloje.

POGLEJ ZGODBE IN IZKUŠNJE UPORABNIKOV

domac-med

Limona

Sicer je v zadnjem času več ne uporabljam v omenjenem napitku. Sem pa včasih jo. Če menite, da bo okus boljši, če boste dodali še nekaj limone, jo brez skrbi dodajte. Mi imamo doma limono in ponavadi uporabljam kar te domače sadeže. Vem, da domača limona ne vsebuje nobenih kemikalij, za razliko od limon iz trgovine.

ZA VEČ INFORMACIJ O ALOJI SI PRENESI BREZPLAČNO E-KNJIGO

Kako pripravimo naravni sok iz aloje

Običajno vzamem Flaško v katero natočim 0,5l vode iz pipe. Vzamem tudi 0,5l kozarec v katerega dam med 2 in 4 velike žlice medu. Količino medu prilagajajte glede na to kako sladek sok bi želeli. V kozarec natočim malo vode iz Flaške, da se med prične počasi topiti. Ne skrbite, če imate kristaliziran med. Potrebnega bo le malce več časa, da se v celoti poraztopi. Postopek topljenja medu lahko pospešite z mešanjem.

Nato iz rastline odrežem del lista – odvisno od debeline izberem nekje med 3 – 7 cm. Gel iz lista aloje nato enostavno iztisnem z rokami v kozarec z medom in vodo. Temu dodam še preostanek vode in občano premešam. Ko je med dokončno stopljen, je naravni sok iz aloje in domačega medu nared.

Kaj če imam alergijo na med?

Tudi to je sicer možno, vendar do danes nisem še srečal nikogar, ki bi bil alergičen nanj. Vendar v primeru, da ste, obstaja še mnogo drugih možnosti, da si izdelate pravi naravni sok iz aloje. Recimo naravni sadni sok iz aloje ali pomarančni sok z alojo.

Želim vam prijetno uživanje in druženje ob sokovih iz aloje. In kar je najpomembneje, želim vam veliko zdravja in energije.

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka, broširana

Prodanih že okoli 2.500 izvodov!

Cena: 20 EUR + strošek poštnine

Kupim knjigo ZAMOLČANA SKRIVNOST ALOJE ARBORESCENS!

 

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest