Trebušna gripa in aloja

Trebušna gripa in aloja

Komentarji: Ni komentarjev

Vročina, bolečine v trebuhu, driska, utrujenost,… če imate vi ali kdo vaših bližnjih te simptome, potem vas verjetno muči trebušna gripa. Ti simptomi človeku res ne prizanašajo, zato bo mogoče tudi vam prišla prav izkušnja uporabnika, ki si je to bolezen pomagal blažiti tudi z alojo arborescens, ki pa želi ostati anonimen. Pred kratkim smo namreč dobili sporočilo, v katerem nam je uporabnik opisal svojo izkušnjo z alojo. Pravi, da je z njenim uživanjem mnogo lažje prenašal tegobe te bolezni kot prej, ko tega ni užival.

Zdravniki navajajo, da trebušna gripa traja približno 10 dni, njeni simptomi pa se pokažejo v dnevu ali dveh po okužbi. Vzrok za nastanek so predvsem virusi, kot na primer rotavirus ali norovirus, zelo redko pa tudi bakterije. Zdravstvena stroka tudi navaja, da bolezen mine sama, da zanjo posebnega zdravila ni, le za lajšanje njenih težav. Poskrbeti je potrebno le za zadostno hidracijo.

Isto, kot je zgoraj napisano, je osebni zdravnik svetoval tudi uporabniku aloje, ki mi je pisal, kako si je lajšal težave trebušne gripe. Torej, da naj pije vodo večkrat po malo, počiva ter skrbi za primerno higieno. Poleg tega pa naj uživa antibiotike, ki bodo pomagali pri tekočem izločanju blata, zmanjšali pogostost izločanja blata in umiriti črevesje. Ta uporabnik ima tudi mamo, katera uživa napitek iz aloje za lajšanje težav z zaprtjem in da si s tem izboljšuje imunski sistem. In ko se je z njo pogovarjal o njegovi bolezni in kaj mu je svetoval zdravnik, mu je mama povedala, da ona uporablja napitek, kateri vsebuje tudi naravne antibiotike, je povsem naraven in mu svetovala naj poizkusi pripravek iz aloje arborescens.

Ker je videl, da si je njegova mama res pomagala pri težavah s prebavo, se je odločil, da bo tudi on poizkusil. Škoditi mu ne bi smelo, si je mislil, saj je to popolnoma naraven izdelek. In ko je napitek preizkusil tudi sam, so se po parih dneh njegove težave vidno zmanjšale in je res lažje prenašal vse simptome te bolezni, pravi tudi, da se mu zdi, da je tokrat trebušno gripo premagal hitreje kot ponavadi.

Tu bi rada omenila še kar uporabnik niti ni vedel, da napitek iz aloje arborescens vsebuje tudi antioksidant, ki mu je pomagal proti slabosti, in tudi kalij, kateri je pomagal njegovemu oslabljenemu telesu, da si hitreje opomore. Za konec pa še nasvet strokovnjakov za preprečevanje okužbe z virusi, da preprečite trebušni gripi okužbo. Opozarjajo, da naj skrbimo za ustrezno higieno, tako osebno, kot tudi pri hrani. Sadje in zelenjavo je potrebno vedno dobro oprati, obenem pa moramo biti pozorni tudi na kuhana živila, predvsem meso in ribe, da so pred uživanjem res dobro prekuhani, tako preprečimo, da bi nas okužile bakterije kot je E.coli ali salmonela.

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest