Vas muči izpadanje las?

Vas muči izpadanje las?

Komentarji: Ni komentarjev

Sicer lasje izpadajo vsem vsak dan in vsak dan tudi zrastejo novi, ampak pridejo obdobja in situacije, ko je njihovo izpadanje las bolj intenzivno, kar nas lahko tudi pošteno  prestraši. Takšno situacijo sem doživela tudi sama, ko so mi začeli lasje po porodu res intenzivno izpadati. Razlogov za prekomerno ali prezgodnje izpadanje las je kar nekaj, najpogostejši so stres, nezdrava prehrana, neustrezno hormonsko delovanje, stranski učinki določenih zdravil in še bi lahko naštevala. Kljub temu se da to težavo odpraviti.

Kako, sem po porodu raziskovala in tukaj lahko mogoče pomagam tudi vam, z mojimi ugotovitvami. V strokovni literaturi je namreč o tej temi napisanega marsikaj, zato vam tukaj na kratko povzemam bistvo. Dermatologi opozarjajo, da je pred pojavom prekomernega izpadanja las potrebno paziti na preventivo, predvsem v času menjave letnih časov, največ se to pojavlja v jeseni in spomladi. Predvsem pa strokovnjaki svetujejo, da v primeru, ko se izpadanje las prične, razmislimo o možnih vzrokih za nastanek. Pomembna je seveda tudi prehrana, ki mora vsebovati dovolj hranilnih snovi za rast las, s tem je mišljeno predvsem vitamini B, jod, cink in železo. Tako frizerji kot tudi dermatologi še svetujejo, da smo pazljivi pri izbiri lasne kozmetike, pomembno je, da le-ta vsebuje učinkovine, ki imajo pozitiven učinek na lase in lasišče. Obenem svetujejo tudi masažo lasišča, ta pospešuje rast las.

Ker sama prisegam predvsem na zdrav način življenja, sem raziskovala literaturo predvsem v tej smeri. Torej, kako si lahko pomagamo ob pojavu prekomernega izpadanja las brez nepotrebnih in včasih celo škodljivih umetnih dodatkov. Kot je že zgoraj omenjeno, si lahko na naraven način pomagamo tako, da zaužijemo dovolj hrane, ki vsebuje vitamine skupine B, z njihovo zadostno količino boste preprečili, poleg prekomernega izpadanja vaših las, tudi njihovo sivenje. Železo je po mnenju strokovnjakov ravno tako zelo pomembno za zdravo rast las. Njegovo pomanjkanje povzroča krhkost las in njihovo izpadanje. Da bodo vaši lasje hitro rasli, pa dermatologi svetujejo, da zaužijete tudi dovolj silicija in cinka.

Sedaj se verjetno sprašujete, katera hrana vsebuje posamezne hranilne vsebine, torej katero hrano je vse potrebno jesti, da boste z njo zaužili vse potrebne sestavine za zdravo lasišče. Za vas imam super rešitev – prehransko dopolnilo, ki vsebuje vse zgoraj naštete najpomembnejše sestavine za boj proti izpadanju las, ki je hkrati tudi popolnoma naraven. To je napitek iz aloje arborescens, ki si ga lahko naredite sami po receptu patra Romana Zaga. Ravno tako pa si z gelom iz alojinih listov in medu lahko namažete vaše lase in lasišče, kar bo pomagalo za boj proti izpadanju, hkrati pa bodo vaši lasje sijoči in mehki. Recept si lahko ogledate na  tej povezavi.

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest