Tudi vas mučijo bolečine v želodcu?

Tudi vas mučijo bolečine v želodcu?

Komentarji: Ni komentarjev

V sodobnem času trpi veliko število ljudi, zaradi bolečin povezanih z želodcem. Težave, ki se kažejo kot nelagodje v zgornjem delu trebuha, zgaga, spahovanje ali slabost so najpogostejše bolečine, ki jih imenujemo bolečine v želodcu. Ker se te težave pojavljajo pogosto, bi rada nekaj napisala tudi o tem, kajti opazila sem, da odkar sama uživam napitek iz aloje, nimam več teh težav.

Težave, ki nam jih povzroči zgornji del prebavil – bolečine v želodcu, zdravniki imenujejo dispepsija. Sem zdravniki uvrščajo skupino večih različnih bolezenskih znakov, kot so slabost, napihovanje, siljenje na bruhanje. Nato je tu zgaga, morda najpogostejša težava med ljudmi, ki nastane zaradi oslabljene zapiralne požiralne mišice na želodcu, katera se zaradi različnih vzrokov ne zapre. In kadar se težava z zgago, tako kot se je pri meni, ponavlja zelo pogosto, zdravniki temu pravijo gastroezofagealna refluksna bolezen.

Ker so te težave pri meni dokaj hitro izginile, takrat temu nisem posvečala kaj dosti pozornosti in niti nisem obiskala zdravnika. Tako, da se je ta težava pri meni odpravila v bistvu nevede. Res je, da se sama nekaj časa niti nisem zavedala, da je konec z mojimi bolečinami v želodcu, dokler se nisem o tem pogovarjala s prijateljico. Zdravnik ji je svetoval, naj spremeni svoj življenjski slog, da je že to bistvenega pomena pri zdravljenju bolečine v želodcu. Torej, da preneha z uživanjem ali pa zelo zmanjša uživanje kave, alkoholnih pijač, uživa hrano, katera vsebuje veliko vlaknin, naj je večkrat in so ti obroki manjši, naj bo hrana topla in uživati jo mora počasi.

Ker sem ob njenem opisovanju težav in dogodkov povezanih s bolečino v želodcu prvič dobro pomislila, kdaj so se mi težave s tem končale, sem ugotovila, kot sem že omenila zgoraj, kmalu po tem, ko sem tudi sama začela uživati napitek iz aloje arborescens. Tako sem tudi prijateljici priskrbela sestavine za napitek iz aloje, da si ga kar sama pripravi doma po receptu patra Romana Zaga in stanje se je izboljšalo tudi njej.

Malce sem raziskovala, zakaj omenjeni napitek pomaga blažiti bolečine v želodcu in ugotovila, kaj je tisto, kar dela napitek učinkovit tudi pri tej bolezni. Eden od razlogov je ta, da aloja arborescens vsebuje veliko vlaknin, ki olajšajo prebavo, poleg tega vsebuje tudi sorbitol, kateri ima enake učinke kot vlaknine. Vsebuje pa tudi veliko magnezija, kateri preprečuje nastanek prevelike količine želodčne kisline, katera povzroči zgago.

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest