Želite lepo alojo, ali želite imeti od nje korist?

Želite lepo alojo, ali želite imeti od nje korist?

Komentarji: Ni komentarjev

Koliko aloe arborescens v resnici uporabljamo in jo dejansko imamo zaradi našega zdravja? Koliko pa le stremimo k temu, da je naša lepša kot sosedova? No, šalo na stran. Vendar sem žal prepogosto presenečen nad povratnimi informacijami s strani nekaterih uporabnikov. Čeprav vemo kakšen je prvotni namen aloe arborescens, sem pogosto presenečen nad odgovori nekaterih uporabnikov.

Prav je, da do rastline, ki dobesedno rešuje življenja, gojimo spoštovanje. Ampak to ne pomeni, da jo moramo potem samo vzgajat in negovat. Prav je namreč tudi, da nam rastlina to dobroto vrača. Zato nam ne sme biti škoda lista ali več listov aloe arborescens, ko jih potrebujemo. Ampak žal sem pogosto priča zgodbam kot je naslednja.


Želiš o uporabi aloje vedeti več?

TUKAJ si na računalnik naloži BREZPLAČNO eknjigo Z alojo do zdravja!


Gospa je imela močno luskavico, zato sem ji poklonil aloe arborescens, da bi si pomagala z njenimi listi. Po receptu patra Zage je izdelala kozarec napitka in mi poročala o ekstremnem izboljšanju že po tednu dni. Od začetka uporabe sta nato minila kakšna dva meseca, ko sem gospo ponovno srečal. Isto sem jo povprašal kako kaže. Takrat mi je že malo potarnala, da se zadeve ne izboljšujejo več. Vendar je v isti sapi tudi priznala, da še vedno uživa prvi kozarec. Po njenih besedah je namreč škoda uničevati tako lepo rastlino, zato je zmanjšala količino zaužitega napitka in še vedno uživa prvi kozarec. Naj spomnim, minila sta že dva meseca, ona pa še kar pri prvem kozarcu. Prav tako je v prvem tednu, ko je poročala o ekstremnem napredku, poleg tega da je napitek uživala, le-tega tudi uporabljala za mazanje po telesu. Torej je v zadnjem obdobju skoraj prenehala uživati aloe arborescens in logično, tudi efekta potem ne more bit.

AloaArborescens04_2

Povedal sem ji, da na takšen način napredka tudi ne more pričakovat in da rastlino je dobila zato, da si bo z njo pomagala, ne da bo skrbela za njo in jo občudovala pri rasti. Gospa mi je sicer prikimala, ampak sem videl, da so moje besede padle na gluha ušesa.


Bi radi vedeli več o uporabi aloje v kozmetiki?

Preberite več o zeliščni kozmetiki TUKAJ.


Pred kratkim sem se z gospo ponovno srečal. Sedaj je minilo od začetka že leto dni. Gospa ima še vedno težave z luskavico, njena aloe arborescens, ki sem ji jo poklonil, pa tudi lepo uspeva. Na takšen način bomo težko prišli do željenih rezultatov.

Sedaj boste verjetno rekli, da gre za osamljen primer, ampak vas bom moral razočarat. Sam sem naletel že na številne takšne in podobne primere ljudi, kjer se zdravje človeka, kljub temu, da sam vidi očiten napredek, enostavno premakne v nek drug plan.


Želiš o uporabi aloje vedeti več?

TUKAJ si na računalnik naloži BREZPLAČNO eknjigo Z alojo do zdravja!


Isto govori zgodba druge gospe, ki sem ji prodal narejen napitek. Ne spomnim se sicer kakšne težave je imela gospa, ampak mi je že po nekaj dnevih poročala, da so se zadeve krepko izboljšale. Nato so minili že skoraj trije meseci, ko sem ponovno govoril z gospo. Rekla mi je, da je ravno zaključila z uživanjem napitka, ampak da ji ne pomaga več. Seveda ji ne pomaga, če pa uporabo enega kozarca, ki naj bi se zaužil v 22-ih dneh, razvleče na 90 dni.

Omenil sem dva primera, ki izrazito pokažeta, kako sta gospe na lastni koži občutili pozitivno delovanje aloe arborescens. Ampak kasneje, verjetno zaradi prepričanja v glavi, da se ne moreta ozdraviti, nadaljevali tako, da jima aloja dejansko ni pomagala. Zato ni čudno, da velikokrat pravimo, da moramo v alojo verjet. Da nam bo lahko le tako pomagala. Sam pa vedno pravim, da je ta vera v aloe arborescens pomembna zato, ker nas prisili v redno uporabo aloje, kjer dejansko lahko pričakujemo pozitivne rezultate.

Dokler bodo imele druge stvari prednost pred našim zdravjem, bo pač ostajalo tako kot je. Lahko bi sicer našteval primere, kjer bolni ljudje kupijo eno rastlino, ki je nato še po letu dni neobrana v celoti. Ali  uporabi napitka, ki ga razvlečejo tudi na pol leta. Vse to so načini uporabe aloje, kjer je praktično nemogoče pričakovati konkretnejše rezultate. Ampak žal smo si v takšnih primerih za to krivi sami.


Bi radi vedeli več o uporabi aloje v kozmetiki?

Preberite več o zeliščni kozmetiki TUKAJ.


Sam si za potrebe doma priskrbim rastlino, ki jo še isti dan v celoti oberem. Pa čeprav doma napitek vsi uživamo zgolj preventivno. Ne vidim namreč smisla v tem, da bi doma vzgajal rastlino ali rastline kot je aloe arborescens, zgolj zato, da bi jo lahko gledal. Seveda jo vzgajam z veseljem, ampak jo še z večim veseljem uporabim. Verjamem namreč, da je rasla ravno s tem namenom, da bo meni in moji družini olajšala prenekatere težave.

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest