Ženski zdravstveni vodnik

Ženski zdravstveni vodnik

Komentarji: Ni komentarjev

Knjiga o naravnem zdravljenju številnih težkih bolezni s spremembami prehranjevalnih navad. Skozi različne primere iz prakse nas vodi do informacij, ki so koristne tako za ženske in moške. Čeprav naslov omenja samo ženske, lahko omenjeni primeri dajo misliti tudi moškim in našim prehranjevalnim navadam. Ženski zdravstveni vodnik je delo več strokovnjakov z različnih področij, ki so skozi berljivo napisano vsebino delili svoje znanje in izkušnje.

V knjigi Ženski zdravstveni vodnik lahko najdemo zgodbo medicinske sestre, ki si je pozdravila neozdravljivi limfom, zgodbo jedrske fizičarke, ki si je ozdravila raka na dojki. Preberemo lahko tudi zgodbo učiteljice, ki si je pozdravila endometriozo in zgodbo gospodične, ki se je uspešno spopadla s chronovo boleznijo. Vsem zgodbama je skupno to, da so se ženske z boleznijo soočale s spremembami prehrane. Da, prav ste prebrali. S spremembami v prehrani so mnoge ženske, ki so omenjene v knjigi premagale tudi bolezni, ki jih sodobna medicina šteje med neozdravljive.

Svoje mnenje sta v knjigi zapisali tudi dr. Marthe Cottrell in dr. Helene Farrell. Obe zdravnici zagovarjata celostno skrb za zdravje.

Če tudi vi le bežno poznate makrobiotiko, vam bodo informacije in podatki v knjigi še kako prišli prav. Poleg osnov makrobiotike nam knjiga ponuja tudi precej praktičnih primerov uživanja določene hrane.

Knjiga se dotakne tudi nosečnosti, kjer nam o vplivu makrobiotike na nosečnost precej pove gospa Wendy Esko. Je učiteljica makrobiotike, avtorica več knjig na omenjeno temo in tudi mati osmih otrok. Izvemo lahko precej o duhovnem ozadju in vplivu na nosečnost ter tudi kakšno hrano naj bi uživala zdrava nosečnica.

Mnoge bralke bo zagotovo zanimalo tudi poglavje o meni in o tem kakšno hrano naj bi uživali v omenjenem obdobju, da bi kar se da omilili ali povsem odpravili določene težave. Strokovnjaki so se v knjigi dotaknili tudi področja zdravja kosti in zob ter kako lahko na to vpliva naša prehrana.

To je le kratek vpogled v knjigo Ženski zdravstveni vodnik, ki bi si po mojem mnenju zaslužila mesto v vsaki družini. Vsekakor priporočam v branje, tudi če (še) nimate resnejših zdravstvenih težav. Saj veste kako pravijo, bolje preprečiti kot zdraviti.

Če knjige nimate in bi jo želeli prebrati, mi javite na mail info@fruktus.si.

Deli naprej ...

Pin It on Pinterest