Kje lahko hranimo aloje v zimskih mesecih

Kje lahko hranimo aloje v zimskih mesecih

Komentarji: Ni komentarjev

Aloe arborescens je puščavska rastlina in ji zimske razmere pri nas niso najbolj po godu. Kljub temu je rastlina trdoživa in se z nekaj prilagoditvami lahko navadi tudi na zimske razmere. V nadaljevanju navajam na kaj vse moramo biti pozorni, da nam bo aloe arborescens uspešno uspevala tudi v hladnem delu leta.

Tako kot vsaka puščavska rastlina, aloe arborescens za svojo rast potrebuje veliko sončne svetlobe. Žal le-te v zimskih mesecih pri nas ni ravno veliko. S tega vidika je tako zelo pomembno, kje v prostoru imamo rastline. Po lastnih izkušnjah sem opazil, da veliko razliko predstavlja že lega ob oknu v primerjavi s prostorom, ki je za kakšen meter, pomaknjen v notranjost. Poskrbeti moramo namreč, da bo rastlina v zimskih mesecih deležna kar največ sončne svetlobe, ki je dnevno imamo v naših krajih.

Če imamo možnost, rastlino postavimo na vzhodno stran. Jutranje sonce ji bo namreč najbolj godilo. Še boljša varianta je zimski vrt. Seveda, če to možnost imamo. V takšnem prostoru običajno aloje zelo dobro uspevajo. Poleg sončne svetlobe, ki je mora biti čim več, je dobro poskrbeti tudi za zračenje prostora. Zatohel zrak namreč spodbuja h gnitju ter k razvoju škodljivcev kot je vatasta uš.

Za prezimovanje aloje so torej primerna stopnišča, garaže in tudi stanovanje, če se le držimo prej omenjenega. Torej rastlini zagotovimo dovolj dnevne svetlobe in prostor dovolj pogosto zračimo. Če menite, da rastlini teh pogojev ne morete zagotoviti, vam predlagam, da raje razmislite o že izdelanem pripravku oz. o listih aloe arborescens.

Več o aloji arborescens si preberite v knjigi:

knjigaPrva slovenska knjiga o aloe arborescens!

Naslov: Zamolčana skrivnost aloje arborescens
Podnaslov: Za uspešen boj z rakom

Avtor: Matija Šega
Format: 16,5 x 16,5 cm
Strani: 120
Vezava: Mehka, broširana

Prodanih že okoli 2.500 izvodov!

Cena: 20 EUR + strošek poštnine

Kupim knjigo ZAMOLČANA SKRIVNOST ALOJE ARBORESCENS!

Deli naprej ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest